papirnati-avioni
Utrip mesta · svet po moško

PowerUp 3.0« je naprava, ki vam omogoča nadzor nad papirnatim letalom z pametnim telefonom.

Kot otroci smo vsi izdelovali papirnate aviončke ter jih spuščali skozi okno. Vendar pa so ti poleti trajali le par sekund. Zahvaljujoč izumitelju Shai Goiteinu, ki sodeluje s podjetjem TobyRich, bo mogoče upravljati naše papirnate igrače in z njimi celo izvajati akrobacije. Z enim polnjenjem bo omogočal 10 minut letenja in do 55 metrov dometa. Projekt je na Kickstarterju dosegel že 490 tisoč dolarjev od zahtevanih 50 tisoč. Odbodbje zbiranja sredtev se konča 25. januarja, tako da igrača še ne bo na voljo v času božičnih daril.

PowerUp se je začel kot navaden propeler na letalu, ki ga izdelamo sami iz A4 papirja ali lahkega kartona. Ta komplet lahko tudi kupite, če prispevate za projekt na Kickstarterju. Goitein ima cilj zbrati dovolj sredstev za razvoj Bluetooth modula, ki bo omogočal nadzor aviončka preko pametnega telefona. Sprva je bilo načrtovano predstaviti »PowerUp 3.0« že oktobra letos, vendar bo zdaj na voljo spomladi, ko se bomo otresli zime in se bomo pripravljeni igrati zunaj.

Oglej si zanimivo foto galerijo PowerUp 3.0

Odpri galerijo
Gumifrača Gumifrača gta Najbolj gledani YouTube posnetki s področja računalniških iger kartica preživetja Kartica preživetja z rezilom, odpiračem in kompasom v velikosti denarnice Adidas Brazuca 2014 World Cup Ball 1 Ime mi je “Brazuca” in sem uradna nogometna žoga svetovnega prvenstva 2014 ·