nasa parfum1
V zraku · buzz buzz

Ste se kdaj vprašali, kako se občuti, kako diši vesolje? Zdaj boste to lahko občutili na svojo koži, dobesedno. Parfum NASA Eau de Space je namreč vonj vesolja, ujet na Zemlji!

Parfum NASA Eau de Space je razvil Steve Pearce, kemik in ustanovitelj podjetja Omega Ingredients. Vonj je bil prvotno ustvarjen za pomoč astronavtom pri treningu pred izstrelitvijo v vesolje, saj so tako simulirali vesolje in poskušali odpraviti morebitna presenečenja, ki bi jih astronavti lahko doživeli tam zgoraj. Formula vonja je bila več let varovana skrivnost, vse dokler se je ni polastila ekipa, ki stoji za parfumom Eau de Space.

Nekateri astronavti opisujejo vonj vesolja kot mešanico “zapečenega zrezka, malin in ruma”. V intervjuju za CNN leta 2002 pa je eden izmed astronavtov in bivši prebivalec Mednarodne vesoljske postaje vonj opisal nekoliko podrobneje: “Je kot vonj pištole takoj po tem, ko izstreliš metek. Poleg tega, da diši po zadimljenem in zažganem, ima tudi grenak priokus.”

Ekipa Eau de Space, ki ima za sabo izkušnje tako v modi, kot tudi v tehnologiji in oblikovanju, se je zdaj povezala z nagrajenimi parfumerji in tako ustvarila dišavo, ki vzbuja radovednost, hkrati pa upajo, da bo vodila do povečanega zanimanja za študij znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike.

NASA Eau de Space trenutno zbira sredstva na Kickstarterju (cilj so že krepko presegli), prvi kupci bodo parfume dobili še letos oktobra. Svoj parfum si lahko zagotovite za okoli 29 evrov, boste pa s tem donirali tudi lokalnim šolam s programi K-12 STEM (science – znanost, technology – tehnologija, engineer – inženirstvo, mathematics – matematika).

Gorgeous-Australian-Sudanese-Model-Looks-Like-A-Real-Life-Barbie (2) Je to najlepše dekle na svetu? Čudovita avstralsko-sudanska manekenka, ki je videti kot živa barbika 278342_2 Bizarno! Popolni neznanci so spoznali svoje dvojnike, ki so identični! anastasiya-pavlova-Q7TBxnqTChU-unsplash2 Nekatere vrednote so večne: 7 značilnosti resnično kulturnih ljudi Miele Experience Center v Mariboru Miele z novim salonom Miele Experience Center odslej prisoten tudi v Mariboru · ·