Alkohol pare zbližuje
V zraku · buzz buzz

Ljudje se sprašujejo, kaj je ključ za uspešno in srečno zvezo. Znanost je našla odgovor ‒ žgana pijača. Čeprav alkohol ni nikoli bil prepoznan kot rešitev, temveč težava, so tokrat raziskovalci ugotavljali njegove pozitivne učinke na zvezo.

Pari, ki se ga skupaj napijejo, ostanejo skupaj ‒ tako je razkrila študija, objavljena v publikaciji The Journals of Gerontology Series B: Psychological Series, iz katere lahko razberemo, da imajo domnevno pari, ki družno uživajo alkohol, manj partnerskih težav. Še posebej se je to izrazilo pri ženskah, ki so v zakonu precej srečnejše v primerjavi z ženskami, ki si ”pivskih uric” s partnerjem niso pogosto delile.

Partnerji, stari prek 50 let, imajo, zahvaljujoč alkoholu, boljši zakon in to ne glede na to, ali sta se ga skupaj napila ali sta skupaj abstinirala. Pari, kjer se ga je običajno napil le eden, drugi pa je ostal trezen, so poročali o manj srečnem zakonu, posebej ženske.

V raziskavi je sodelovalo 4864 poročenih parov in 2767 parov, ki so v povprečju skupaj že 33 let. Dve tretjini od teh so bili poročeni zgolj enkrat. V sklopu študije so bili sodelujoči med drugim vprašani, kolikokrat tedensko so pili/pijejo alkohol in kako zelo se ga ”nacedijo”.

Rezultati so presenetili tudi strokovnjake – znanstvenica Kira Birditt tako pravi, da ključ do srečnega in uspešnega partnerskega odnosa ni toliko v alkoholu kot dejstvu, da pari skupaj preživljajo čas.

Če torej vse skupaj “prevedemo”: sreča ne bo prišla z alkoholom (vsej prej), temveč s skupnim preživljanjem časa, ki vaju oba zabava. Zato ta raziskava in ta prispevek nikakor ne namigujeta na to, da morajo pari skupaj popivati, temveč na to, da se morajo družiti ob zabavnih dejavnostih, po možnosti brez telefonov. 


Napake v trgovinah Nedopustne napake, ki so si jih privoščile trgovine, ki pa so v resnici smešne za umret Je to najbolj neumen avtogol v zgodovini? Je to najbolj neumen avtogol v zgodovini nogometa? Seksi odbojkarica Winifer Fernandez Winifer Fernandez – najbolj seksi odbojkarica na svetu? orčevanje iz Melanie Trump Melania Trump po obtožbah o plagiatorstvu postala tarča posmeha · · · ·