tumblr_ouxgbfdWmK1v791ndo1_1280
V zraku · buzz buzz

V raziskavi, ki so jo opravili na univerzi v Hertfordshiru, so ugotovili, da je žličkanje povezano s kakovostjo razmerja. Če tudi vidva rada zaspita v tem položaju, je glede na izsledke raziskav, vajino razmerje dobro. Zakaj je tako?

Prav tako študijo, ki je med seboj povezala spalni položaj in srečo parov, so izvedli že leta 2014 in zdaj so se odločili, da preverijo, ali prvotne trditve še vedno držijo.

Zajela je 1000 ljudi, ki so opisali svoj najljubši spalni položaj, osebnost in kakovost razmerja. Vodilni avtor raziskave profesor Richard Wiseman, je dejal: ”Razhajanje je predvsem v dotiku, saj je 94 odstotkov parov, ki so noč preživeli v stiku, bolj zadovoljnih z odnosom v primerjavi z 68 odstotki tistih, ki se ponoči ne dotikajo.”

Raziskava je še pokazala, da je velika verjetnost, da so pari, ki ležijo vsak na svoji strani, nesrečni. 86 odstotkov tistih, ki so spali manj kot 3 centimetre stran od partnerja, so se opisali bolj srečne v razmerju, kot pa tistih 66 odstotkov, ki so spali več kot 70 centimetrov stran od partnerja.

In kakšne spalne poze so za partnerje najbolj prijetne? Skoraj polovica (42 odstotkov) se je odločila za spanje ‘hrbet na hrbet’, 31 odstotkov se odloča za spanje v isti smeri in samo 4 odstotki preživijo noč obrnjeni drug proti drugemu.

Študija je med drugim našla zanimivo povezavo med tipom osebnosti in stranjo postelje, na kateri najraje spimo – tisti bolj ustvarjalni spijo na levi strani.


template-sivina Starejši pari, ki so še vedno neverjetno v stilu shutterstock_496220794 Fotografiraj se s Hoferjevim sladoledom in odpotuj v Firence shutterstock_326904785 10 držav, kjer živijo najinteligentnejši ljudje. In kje smo Slovenci?! NAJBOGATEJŠI Najbogatejši milijarderji na svetu 2017 · · · · ·