Fitnes plovilo
Utrip mesta · mobilno

Parizu se obeta fitnes plovilo na človeški pogon. Takšna je zamisel priznanega oblikovalskega podjetja Carlo Ratti Associati, ki je predstavilo študijo nenavadnega vodnega plovila, ki ga poganja energija, ki jo ustvarjajo fitnes naprave.

Pariz si nadeja sploviti fitnes plovilo na človeški pogon. Če pobuda podjetja Carlo Ratti Associati, ki je nastala v sodelovanju s podjetjem Techogym, neprofitno organizacijo Terreform ONE in inštitutom URBEM, naleti na plodna tla, bo vodno plovilo plulo po reki Seni, ki se vije skozi francosko prestolnico. Na njem bodo sobna kolesa, podatki o ustvarjeni energiji, razdalji, hitrosti, pokurjenih kalorijah ipd. pa bodo uporabnikom projicirani na zaslonu za obogateno resničnost.

PREBERITE ŠE: Avtobus kot fitnes studio z urami spinninga

S panoramskim plovilom želijo partnerji demonstrirati uporabnost in potencial človeške energije. Prav vadba na napravah namreč omogoča poganjanje plovila (zbrano energijo pretvarja v električno energijo, ki poganja električni motor). V večernih urah je lahko platforma za zabave. Plovilo v dolžino meri 20 metrov, gosti do 45 ljudi in hkrati prevaža kopico fitnes opreme.

Galerija – fitnes plovilo na človeški pogon:

Fitnes ploviloOdpri galerijo

BMW M2 F22 Eurofighter BMW M2 F22 Eurofighter – M2 za trganje asfalta Nova Ford Fiesta Titanium (2017) Nova Ford Fiesta (2017) – povišana! Bentley x Bamford Mulsanne Speed Bentley x Bamford Mulsanne Speed – najprestižnejši Bentley pod svobodnim soncem Prihaja električni Maserati Alfieri. Maserati Alfieri – tudi trizob preklaplja na elektriko · · · · ·