ca_casovnica
Utrip mesta · moda

Obiskali smo Pariz, kjer nam je modna znamka C&A – eskluzivno predstavila novo kolekcijo za jesen in zimo 2015.

Letos bo poudarek na jeans oblačilih, ki so primerna za vse postave in skozi leta ohranja enake konfekcijske številke. Trdijo, da je jeans je tkanina za vse in predstavlja brezčasen trend na področju ženske, moške in otroške mode, ki je postal ključni del vsake garderobe. Za jesen so pripravili različne odtenke sive saj pravijo, da je siva nova črna. Čakajo nas udobne in prevelike pletenine s katerimi se bomo lahko ovili v hladnih jesenskih dneh. Za večjo elegantnost pa bo poskrbel 100% kašmir in tudi modni dodatki od kap, rokavic, torbic in tudi čevljev. Jesenska zapoved pri čevljih je udobno in lahkotno. Pri mladinski kolekciji Clockhouse za mlade, pa so letos našli navdih v 90-ih letih.

Kolekcija prinaša veliko mehkobe, udobnosti in igrivosti. Zagotovo boste našli nekaj zase. Nekaj vam ponujamo za pokušino, seveda pa vsega ne smemo razkriti.

C&A kolekcija jesen/zima 2015 - 2016Odpri galerijo

Modna zgodba bratov Clemensa in Augusta se je začela že daljnega leta 1841 na Nizozemskem in od takrat vsepovsod namenjajo največjo pozornost svojim kupcem in lokalnim skupnostim ter si prizadevajo za trajnostno poslovanje. Njihov cilj so trajni, kakovostni izdelki, izdelani iz materialov in v postopkih, ki varujejo naravne vire in so varni za ljudi in okolje. Pri uporabi trajnostnih postopkov za obdelavo surovin jim pomagajo izkušnje in vodilna vloga na področju uporabe bio bombaža. V sodelovanju z nevladnimi organizacijami in panožnimi združenji, kot je Sustainable Apparel Coalition, si prizadevajo za bolj trajnostno modno industrijo. Leta 2012 so jim podelili naziv največji odjemalec bio bombaža na svetu, leta 2013 pa so predelali in izboljšali smernice za obdelavo surovin. Vsi izdelki iz organskega (bio) bombaža imajo certifikat Organic Content Standard (OCS) ali Global Organic Textile Standard (GOTS). Naredili so še korak naprej in kolekcijo ‘Best Baby‘, izdelano iz 100% ekološkega bombaža, označili z oznako GOTS. Ena od njihovih pobud je bila tudi partnerstvo z organizacijo Save the Children, s katero želijo pomagati materam in njihovim otrokom, žrtvam humanitarnih kriz.

Največ poslovalnic imajo v zahodni Evropi, kar 1.575, prisotni pa so tudi v ZDA.

Liliye Hudyakove / design / Teksture narave ft. moda Neverjetne obleke so navdih črpale iz narave Chanel / Karl Lagerfeld  / Cara Delevingne & Pharrell Williams Cara Delevingne in Pharrell v novi Chanelovi kampaniji P. Diddy in Cassie v oglasu za parfum 3AM P. Diddy in Cassie posnela seks(i) oglas za parfum 3AM (NSFW) PicMonkey Collage Ročno izdelani slovenski nahrbtniki Boopacks · ·