shutterstock_370029713
Utrip mesta · zdravje & lepota

Trditev, da poročeni ljudje živijo dlje, morda celo drži. In mi razkrivamo, zakaj. Partnerjeva ogabna navada naj bi ti namreč daljšala tvoje življenje.

Priznajmo si, prdci so nekaj popolnoma normalnega in vsi to počnemo, četudi neradi priznamo. Moški se po navadi s prdenjem ne obremenjujejo preveč, medtem ko ženske ne rade izpuščajo pline pred svojim moškim. Če si ena od tistih, pred katero partner nima zadržkov in pogosto kakšnega “spusti”, imamo zate dobro novico. Prdci imajo namreč pozitiven učinek na tvoje zdravje.

Moč moževega prdca

Raziskovalci na angleški univerzi Exeter so ugotovili, da lahko ima hidrogensulfit, ki je glavni razlog, da imajo prdci tako značilen smrdeči vonj, v manjših količinah ugoden vpliv na zdravje. In nihče ni boljši, da vam te doze vsakodnevno dovaja, kot vaš mož ali partner.

Znanstvenik s področja biomedicine Aj Troiano je za portal Best Health povedal, da če želimo razumeti prdce, moramo poznati tudi pestro lestvico mikrobov, ki živijo v človeškem telesu. Tu ne gre za mikrobe, ki imajo zaščitne funkcije, ampak za stranske produkte, ki jih izločajo ob izvajanju normalnih metaboličnih procesov v telesu. Pomemben stranski produkt je v tem primeru hidrogensulfit, ki se izloča v obliki prdcev.

Kaj o prdcih pravi znanost?

Omenjena študija je pokazala, da bi lahko ta smrdeči mikrobni stranski produkt, ki ga vsi sovražimo, zmanjševal možnosti pojava raka, srčnih infarktov, možganskih kapi, artritisa in demence. Tvoj partner tako pravzaprav skrbi za tvoje zdravje, čeprav ti to najbolj ne diši.

Kaj lahko narediš kot žena oziroma partnerka?

Če je tvoj partner res ekstremni izpuščevalec plinov in te še vedno skrbi za svoje zdravje, lahko partnerjeve izpuste preprečiš ali vsaj zmanjšaš s tem, da ga vsakodnevno ne napolniš s hrano polno fižola in drugih sestavin, ki povzročajo pogostejše izpuste.

Ko pa se naslednjič znajdeš v smrdeči situaciji, ki se bo zagotovo zgodila, le globoko vdihni in se zavedaj, da s tem skrbiš za svoje zdravje. Občasno pa tudi ti poskrbi za partnerjevega, saj s tem ni nič narobe.


shutterstock_753547633 Kaj jesti, da stopiš maščobo na trebuščku? 5 živil za ožji pas anthony-tran-i-ePv9Dxg7U-unsplash 1 od 10 žensk trpi za to seksualno motnjo: si med njimi tudi ti? shutterstock_1453539635 Najboljše mobilne aplikacije za sproščanje, ki si jih lahko naložiš v tem trenutku Palačinke z dodanimi beljakovinami Top 10: najboljši prigrizki za po vadbi ·