Pasji sladoled
Utrip mesta · kulinarika

Sladkosnedim psom lahko lastniki zdaj privoščijo kepico sladoleda ali kornet, izdelan posebej za živali. Privoščijo pa si ga lahko tudi ljudje.

Mauricio Montoya je v mehiški prestolnici Mexico City odprl sladoledarno za pse Don Paletto. Pasji ledeni desert naj bi štirinožce ne le ohladil, ampak naj bi tudi blagodejno vplival na njihovo prebavo.

PREBERITE ŠE: Psi pomočniki in njihova neverjetna zvestoba

Sladoled, imenovan heladog (skovanka španske besede helado, to je sladoled, in dog, angleško poimenovanje za psa), je namreč izdelan iz naravnega jogurta in bakterij mlečne kisline, ki v nasprotju s sladoledom za ljudi, ki psom povzroča bolečine in drisko, pomaga pri urejanju njihove prebave.

Primeren naj bi bil tudi za ljudi. Lastniki psov lahko izbirajo med različni okusi z zabavnimi imeni (Gentleman, Lucky Lucky ipd.), kepice sladoleda pa vam postrežejo v kornetu, na palčki ali v posodici.

Galerija – pasji sladoled:

Pasji sladoledOdpri galerijo
Najboljše restavracije na svetu 2017 Top 10: najboljše restavracije na svetu 2017 Črno zrno: kolumbijsko črno zlato v vaši skodelici Črno zrno: kolumbijsko črno zlato v vaši skodelici _DSC8008 cover Tabay Brothers ponovno vabita v svet gurmanske ‘hitre prehrane’ Sir s čokolado. Cheaster Egg – sirovo ”jajce” s čokolado · · · · ·