cover-pasjansa
V zraku · tehnologija

Čeprav so imele igre kot so Pasjanja, Srca in Minolovec številne zveste privržence, jih je Microsoft tebi nič, meni nič odstranil iz operacijskega sistema Windowsov 8. V spletni trgovini Windows Store so se nato pojavile moderne različice, a nič ne more prekašati klasike. Microsoft je očitno uvidel svojo zmoto in napovedal povratek Pasjanse, ki se kot samodejno nameščena igra vrača na Windowsih 10.

Nostalgiki pozor. Microsoft je napovedal povratek Pasjanse (Solitaire) kot samodejno nameščene igre, ki jo je brez vprašanj iztrgal iz rok uporabnikom operacijskega sistema Windows 8. Zdaj bomo na starem mestu pod menijem Start (ta se prav tako vrača po krajši pavzi) zopet našli legendarno igro, ki je krajšala urice marsikateremu uslužbencu javne uprave. Resda je medtem večina teh presedlala na Facebook, a Pasjansa ima za sabo številne zveste privržence, ki bodo z veseljem svoj delovni čas namesto z izpolnjevanjem pomembnih tabel v Excelu zopet raje zabijali z virtualnim mešanjem in kupčkanjem kart.

PREBERITE ŠE: Microsoft: Windows 10 bodo brezplačni

Igra, ki je stara prav toliko kot vesoljski teleskop Hubble (prvič je bila predstavljena že davnega leta 1990 na operacijskem sistemu Windows 3.0), se torej vrača iz prisilne upokojitve. V vmesnem času so ji sicer nategnili nekaj gub (beri deležna je bila manjše grafične prenove), a le toliko, da se bo bolje zlila s časom. Na voljo bo tudi v spletni trgovini Windows Store.

Vesoljski teleskop Hubble živi v orbiti že 25 let. 25 let vesoljskega teleskopa Hubble PicMonkey Collage EYEteleporter: Kartonasta maska za vizualno raziskovanje Ustvarjalci za govorečim mačkom Tomom mladim talentom ponujajo priložnost, da se izkažejo. Outfit7 na poletni delavnici Summer Camp organizira ”bitko talentov” Google zdaj zvrta tudi kje je vaš pametni telefon. Google je predstavil aplikacijo s katero boste lahko lokalizirali vsak Androidni telefon · ·