Passport-Photos-Max-Siedentopf2-1280x905a
V zraku · buzz buzz

V seriji Passport Photos fotograf Max Siedentopf na šaljiv način na novo predstavi eno najbolj dolgočasnih in nezanimivh tipov fotografij – tj. fotografij za osebni dokument. Kakšne vse norčije lahko uganjamo medtem, ko nas nekdo fotografira za potni list, osebno, vozniško, preverite v galeriji!

Smernice za fotografiranje za uradne dokumente so skoraj gotovo najstrožje smernice, kar jih je: fotografije morajo prikazovati poteze celotnega obraza, ki mora biti enakomerno osvetljen, barva kože mora biti naravna, oči odprte in jasno vidne, odsevi na steklih očal niso dovoljeni. Oseba na fotografiji ne sme imeti pokrivala (verske skupnosti, ki nosijo pokrivala, smejo priložiti fotografijo s pokrivalom, ampak le, če je obraz jasno viden in prepoznaven). Ozadje fotografije mora biti nevtralno. Fotografija prav tako ne sme biti retuširana. In najhuje: oseba se na fotografiji ne sme nasmehniti.

Ampak se kdaj vprašate, kaj bi se lahko dogajalo zunaj 3,5 x 4,5 centimetrskega okvirja fotografije? Odgovor na to ima fotograf Max Siedentopf, ki se je domislil nekaj prav zabavnih situacij. Za svojo serijo fotografij Passport Photos je skozi šaljiv fotografski objektiv na novo predstavil eno najmanj zanimivih vrst fotografij – tj. fotografijo za osebni dokument. Zamislil si je namreč, kakšne vse norčije bi lahko uganjali zunaj omenjenega okvirja fotografije. Serija tako prikazuje osebe, prilepljene na steno, osebe, ki poskušajo uravnotežiti več vinskih kozarcev, osebe, ki delajo špago med dvema stoloma … in še mnoge druge norosti in podvige, ki si jih niti ne moremo zamišljati.

Galerija – Passport Photos: to so norosti, ki jih lahko počnemo, ko se fotografiramo za osebni dokument

Passport Photos: to so norosti, ki jih lahko počnemo, ko se fotografiramo za osebni dokumentOdpri galerijo
cover-seksi-imena Ti je ime Jožica?! Po mnenju mnogih so to najbolj seksapilna ženska imena! 5+ legalnih načinov, kako zaslužiti, če ostanete brez službe 7+ zvitih, a legalnih načinov, kako zaslužiti, če ostanete brez službe Strupene in boge: 5 stvari, ki jih počnejo le ZAVISTNE in nekulturne ženske Strupene in uboge: 5 stvari, ki jih počnejo le ZAVISTNE in nekulturne ženske Margot Robbie Danes so idoli: slavne lepotice, ki so bile nekoč “grde račke” ·