chermiti-mohamed-JhI6qa3OGpI-unsplash
V zraku · odnosi

Zaljubljenost vas omami, da ste lahko kljub vsej svoji volji in izkušnjam še vedno naivni in neumno zaljubljeni.

Prvi tedni zmenkov so vznemirljivi in zabavni. Všeč sta si. Tisti prvi strašljivi zmenek je le še oddaljen spomin. Kemija med vama je odlična. Vedno, kadar pomislite na to osebo, ste srečni. Če vam je nekdo res všeč in si želite z njim naprej, preverite, katere so najpogostejše napake v svežih razmerjih, ki se jim je dobro izogniti, da ne bo eden izmed vaju zbežal daleč, daleč stran.

VSE JE SAMO IGRA

Pogosto padate v enake vzorce odnosov, ki ste jih imeli v preteklosti. Do neke mere na začetku vsi igramo, da se počutimo, kakor da imamo vse pod nadzorom in da se zavarujemo pred zavrnitvijo. Pazimo na svoj ego. Ampak vse to ne vodi v zdravo in dobro razmerje, mar ne?

Moški imajo po navadi postavljena pravila, kako dolgo čakajo, da odpišejo na sporočilo ali pokličejo žensko po prvem zmenku. Znani so tudi po tem, da govorijo stvari, ki jih ženske po njihovem mnenju želijo slišati.
Ženske pogosto začnejo izvajati aktivnosti, ki jih izvaja moški, da se počutijo, da spadajo v njegovo življenje. Kaj pa vaše aktivnosti? Ste pozabili nanje? Nič ni narobe, če greste z njim recimo na ribolov, ker še nikoli niste bili, a ne hodite samo zato, ker menite, da mu s tem ugajate. Če vidita kakršnokoli prihodnost v odnosu, morata biti drug z drugim odkrita, to je začetek. Brez laži in pretvarjanja. Pogovarjajta se o vsem, tudi o nepomembnih stvareh.

FANTAZIRANJE O PRIHODNOSTI

Zaljubljenost in njeno fazo medenih tednov bi lahko imenovali tudi čas začasne norosti. Visoka raven oksitocina, ki teče skozi naše telo in možgane, ustvarja neko vrsto evforije, ki jo čutimo v tistem trenutku. In resnično ne moremo jasno razmišljati. Takrat je čas, ko si nadenemo rožnata očala, sanjamo, fantaziramo o skupnem življenju.

Če se vam zdi, da nenehno razmišljate o prihodnosti, se zavedajte, da si morda ustvarjate nerealna pričakovanja. Počakajte, da boste preživeli več časa s to osebo, da jo bolje spoznate, da vidite, kako se vede, odziva v različnih situacijah, preden si gradite gradove v oblakih. Preden se na to osebo močno navežete in ji pripisujete lastnosti, ki jih nima. Resničnost zna biti včasih kruta.

DVOMI IN PRIČAKOVANJA

Nič ne ubije odnosa tako kakor dvomi in pričakovanja. Verjetno ste že marsikdaj čakali in gledali na telefon, kdaj vam bo oseba odpisala ali vas poklicala, in ko vam ni, so začele vaše misli predvidevati, postavljati nešteto vprašanj. Današnja tehnologija in zmožnost komuniciranja s pritiskom na gumb je odlična, dokler zraven ne vključite pričakovanj.

Recimo, da napišete partnerju vprašanje o večernem zmenku in pričakujete odgovor takoj, ker predvidevate, da ima telefon vedno ob sebi. V resnici ne veste, zakaj se ne odzove. Nenehno gledate na telefon in se sprašujete, kaj počne, da ne more odgovoriti na preprosto vprašanje. Nato domnevate, da se noče pogovarjati z vami. Razmišljate, s kom je, kaj dela, ali se mu je kaj zgodilo … Do takrat, ko vam odgovori, ste že popolnoma razburjeni in na koncu z živci.

Morda ima partner drugačno predstavo o tem, kaj je sprejemljiv odzivni čas. Samo zato, ker imate vi prepričanje ali željo, da mora odgovoriti takoj, ali ker vi tako počnete, ne pričakujte in ne predvidevajte, da se mora drugi vesti enako.

OPOZORILA IN PREPOZNO PREKINJENO RAZMERJE

Če se dogovorita za zmenek in se oseba ne pojavi, ne da bi za to podala razlog, odidite. Razšla bi se v vsakem primeru, bolje prej kakor pozneje. Včasih so opozorila drugačna, recimo politični pogledi, ali nekaj čisto preprostega, recimo, da imate psa. Včasih pomislite, da se bodo spremenili zaradi vas. Ne, ne bodo se, ne sanjajte.

Ne glede na to, kako radi imate svojega partnerja, in čeprav sta v fazi medenih tednov, morate globoko v sebi vedeti, ali obstaja prihodnost. Bolje je prekiniti, kakor se prepričevati, da jo imata, čeprav v sebi veste, da je ni. Ne morete živeti s sanjami. Sanje niso realnost.
VSI SMO SAMO LJUDJE, in obstaja verjetnost, da boste tudi vi naredili katero izmed teh napak, pa če se svojih misli zavedate ali ne. Mogoče boste v odnosu z osebo, ki ne bo takšna, kakršna se je zdela, da je. Nič za to. Zaljubljenosti in ljubezni ne morete imeti popolnoma pod nadzorom – nikoli. Obrnili vam bosta svet na glavo in na osebo, ki bo v vaših mislih.

Če odnos ne bo pravi, se boste iz njega naučili nekaj novega. Če ste naredili napake, veste, da jih ne želite ponoviti, in se boste naslednjič odzvali drugače. Vsi smo samo ljudje!


chermiti-mohamed-SK5GIyya_Jk-unsplash Moč opravičila: ljudje, ki resnično ljubijo, se tudi opravičijo daniil-lobachev-KoD7xEemP4g-unsplash Si pripravljen, da ponovno odpreš svoje srce? Odgovori na teh 13 vprašanj, in ti bo jasno! shutterstock_581716216 Kako prenehati misliti na drugo osebo: 20 korakov, ki ti bodo pomagali iti naprej maxresdefault (35) Ko se zaljubi psihopat … se zgodi tole! · ·