Peace Boat Ecoship
Utrip mesta · mobilno

Ideja o ekološki križarki se je porodila japonski nevladni mirovni organizaciji, ki je bila leta 2008 nominirana za Nobelovo nagrado za mir. Delo so zaupali oblikovalskemu studiu Oliver Design, ki namerava na Finskem leta 2020 splaviti ladjo Peace Boat Ecoship, ki bo tako prva ekološko usmerjena križarka na svetu.

Peace Boat Ecoship je 60.000-tonska čezoceanka, ki ima prostora za 2000 potnikov. Opremljena bo z desetimi premičnimi in inovativnimi sončnimi paneli, ki lahko hkrati delujejo tudi kot jadra. Po vseh načrtih bo nared za plovbo v letu 2020, ravno v pravšnjem času, da počasti olimpijske igre v Tokiu. Navtični arhitekt Jaime Oliver je navdih za obliko križarke dobil, ko je leta 2012 na obalah San Sebastiana opazoval nasedlega kita.

Križarka Ecoship bo opremljena z vsemi najnovejšimi inovacijami in tehnologijo, ki jo poznamo v svetu obnovljivih virov in trajnostnega razvoja. Zaradi tega naj bi se njeni izpusti zmanjšali za 30 %, poraba elektrike pa bo manjša za kar 50 %. Odpadno vodo bodo zmanjšali s pomočjo zaprtega vodnega kroga, kjer bo na petih nadstropjih veliko zelenja, ki bo porabljalo odvečno vodo, s tem pa bo križarka lahko pridelovala svoja zelišča in zelenjavo. Njen namen bo širjenje miru po svetu, ob tem pa se bodo na Ecoshipu trudili, da bi v čim manjši meri negativno vplivali na okolje.

PREBERITE ŠE: JAHTA EVO 43 HT PREDSTAVLJA ŠE ENO RAZTEGLJIVO RAZKOŠJE

Galerija slik: Peace Boat Ecoship

Peace Boat EcoshipOdpri galerijo

Jeep Cherokee (2019) Jeep Cherokee (2019): nov obraz stare legende 2019 Chevrolet Silverado Chevrolet Silverado (2019): novi pick-up za počastitev Chevroletove stoletnice Simba Snoozeliner Simba Snoozeliner: potovanje z avtobusom bo kmalu povsem drugačno Renault Zoe Star Wars Renault Zoe Star Wars Edition: električna Sila je z njo · · · · ·