Pečen losos s špinačo.
Utrip mesta · kulinarika

Vsak mesec bomo pripravili šest novih in zanimivih receptov, zato nas pridno spremljaj in sodeluj v nagradni igri Jamnice.

Sestavine: file divjega lososa, 100 g sveže špinače, 2 žlici limoninega soka, 3 žlice olivnega olja

Priprava: Špinačo operemo in jo kar s celimi listi skuhamo na pari, da ohranimo čim več vitaminov. Ko listi “ovenijo”, jih odstavimo in zložimo v skodelico, da dobimo nekakšno zloženko, ki jo potem stresemo na krožnik. Dobro potlačimo, da odcedimo odvečno vodo. Na oljčnem olju spečemo losos, na vsaki strani po nekaj minut, da dobi zlato barvo. Znotraj naj bo rožnate barve. Serviramo na krožnik in pokapljamo z nekaj kapljicami oljčnega olja in limoninega soka.

V kolikor želite oddati svoj glas za pečen losos, izpolnite spodnji obrazec.

Nagradna igra poteka od 21.10. do 31.12.2013. Nagrajenec ali nagrajenka bo o prejemu nagrade obveščen/a preko elektronske pošte.
Nagradna igra se izvaja v skladu s splošnimi pogoji objavljenih na teh straneh.

Sladoled iz tekočega dušika. Mehak in kremast sladoled iz tekočega dušika Divji riž z zelenjavo. Divji riž z zelenjavo Utrip: CITY CHEF kuharska akademija – Dalmatinska kuhinja Utrip: CITY CHEF kuharska akademija – Dalmatinska kuhinja recept_1_kostanj_iz_pecice Kostanj iz pečice ·