RECEPT_kulinarika_dubaj-cit.jpg
Utrip mesta · kulinarika

4 srednje zrele banane (pravilno ukrivljene)40 g masla2 jedilne žlice cvetličnega medu2 jajčna beljaka20 g jedilnega škrobaščepec cimeta in kardamonasok limoneRaztopimo polovico masla in na hitro popečemo olupljene banane. Na …

4 srednje zrele banane (pravilno ukrivljene)

40 g masla

2 jedilne žlice cvetličnega medu

2 jajčna beljaka

20 g jedilnega škroba

ščepec cimeta in kardamona

sok limone

Raztopimo polovico masla in na hitro popečemo olupljene banane. Na ostanku soka banan in masla karameliziramo med. V dva beljaka umešamo jedilni škrob, ki mu dodamo kardamon in cimet. V posodi raztopimo preostanek masla, v katerem ocvremo prej pripravljeno testo, oblikuje se nam posteljica, v katero položimo banano in jo prelijemo s toplo medeno karamelo.

Postrežemo toplo kot sladico.

 

Recept so pripravili v restavraciji Angel,

Mercator center, Ljubljana
www.kaval-group.si/angel

Odpri galerijo

kulinarika12.jpg Kapre recept.jpg ŠPINAČNI REZANCI S KAPRAMI IN DIMLJENIM LOSOSOM kulinarika1.jpg Višnja recept3.jpg AMARENA VIŠNJE Z MASKARPONEJEM