calvin Seibert 9
V zraku · buzz buzz

Newyorški umetnik in pravi genij v ustvarjanju skulptur iz peščenega peska Calvin Seibert se tokrat vrača z neverjetno zapletenimi geometričnimi oblikami svojih skluptur. Začel je z idejo, da bi vsakokrat zgradil nekaj povsem drugačnega in med ustvarjanjem pustil domišljiji prosto pot. Rezultat dela so fantastične oblike, ki izgledajo, kot da so iz drugega planeta.

Z lastnimi rokami in plastičnim orodjem je Calvin Seibert naredil kalup in droben pesek oblikoval v skulpture, za dokončanje katerih je porabil ure in celo dneve. Kakšna je pravzaprav njegova metoda, da se skulpture iz peska obdržijo skupaj? Voda je tisti element, ki ga pesek potrebuje. Dobro oblikovana podlaga in veliko izkušenj pri izdelavi robov pa pripomoreta h končni umetnini.

Calvin pravi, da je gradnja peščenih gradov iz peska dober test, ki se v primerjavi z naravo ne more primerjati s človeškim faktorjem. Narava ima moč ustvariti in porušiti. Umetnik uživa v izzivih in po njegovem mnenju je najboljši del ustvarjanja pustiti obliki, da se razvija in raste kot “organski stroj”. Ustavita jo lahko le duh časa ali moč valov, ki jih poravnajo s peščeno obalo.

Odpri galerijo
Mini Museum lahko postavimo kar na mizo. Foto: Mini Museum Mini Museum – poučen, prenosen in za v žep! babica-cover 91-letno babico prikazal kot superjunakinjo Slika 7-Ryder in Cash Zvezdniki kot hipsterji, rockabillyji in polni tetovaž Slika 10_kartonasti zvocniki DIY – Do privlačnega in barvitega retro radia kar iz kartona · · · ·