Mercedes-Benz-W1961_no1_002
Utrip mesta · mobilno

Tabela najdražjih avtomobilov se je letos občutno spremenila. Najdražji je dosegel ceno skoraj 30 milijonov dolarjev. Ferrari 250 testa rossa, Ferrari 250 LM, Bugatti royale, Mercedes-Benz W196, Ferrari 275 GTB. Kateri se je zavihtel po lestvici najvišje?

Trg avtomobilov kljub stagnaciji dosega pravi razcvet, ko je govora o najbolj ekskluzivnih in dragih primerkih. Letos se je namreč lestvica najdražjih avtomobilov vseh časov dodobra spremenila, saj je pred tem najdražji ferrari 250 testa rossa iz leta 1957 letos pristal šele na četrtem mestu.

5. mesto

Ferrari 250 LM. Primerek tega izredno redkega športnega kupeja iz leta 1964 je konec lanskega leta zamenjal lastnika in sicer, se je predhodnji od njega ločil za 14,3 milijona dolarjev, kar ga je zavihtelo neposredno na peto mesto na lestvici.

4. mesto

Ferrari 250 testa rossa. Še en primerek modela 250 je na lestvici in sicer gre za različico testa rossa, ki je na lanskoletni lestvici s ceno 17 milijonov dolarjev dosegala prvo mesto na lestvici, letos pa je to zadostovalo le za četrto.

3. mesto

Bugatti royale kellner coupe. Ta super eleganten limuzinski kupe iz leta 1931, je lastnika sicer zamenjal že daljnega 1987, ko je sedanji lastnik zanj plačal 9,8 milijona dolarjev, ampak preračunano v kolikor bi to znašalo danes, znaša cena zanj 20,1 milijona dolarjev. To mu je prislužilo tretjo mesto na lestvici.

2. mesto

Ferrari 275 GTB. Le 10 primerkov tega športnega kupeja je bilo izdelanih, kar pomeni da gre za enega najbolj redkih avtomobilov v zgodovini. Temu primerna je bila tudi cena prodanega primerka konec avgusta v Californiji, ko je novi lastnik zanj odštel 27,5 milijona zelencev.

1. mesto

Mercedes-Benz W196. Čeprav je marsikdo pričakoval še enega ferrarija na najvišji stopnički, pa temu ni tako. Nanjo se je letos zavihtel prav tako v 10 primerkih izdelan “grand prix” dirkalnik, ki je s slavnim Fangijem za volanom, zmagal kar 9 od 12 dirk, ki se jih je udeležil.

pes1 Yamahina ofenziva električnih motrojev cover-5-tehnologij-ki-bodo-spremenile-nacin-voznje Pet tehnologij, ki bodo spremenile način kako vozimo can-am-outlander-6x6-atv Outlander 6×6 – šestkolesnik za največje terenske podvige cover-bmw-serija-7 BMW in njegova vizija prihodnosti limuzine višjega razreda