Peugeot 508 SW
Utrip mesta · mobilno

Na začetku leta se nam je že predstavil novi Peugeot 508, zdaj pa je napočil čas še za njegovo večjo, karavansko različico. V principu sta si oba precej podobna, vsaj kar se tiče markantnega zunanjega oblikovanja in izredno privlačne notranjosti.

Peugeot 508 SW ima v primerjavi z limuzino podaljšano streho, ki ustvari dodatni prostor v zadnjem delu. S tem se je povečal prostor v notranjosti, predvsem pa uporabnost. Vse skupaj so pri Peugeotu zapakirali v mamljiv paket, ki prav nič ne izgubi na privlačnosti, ko ga primerjamo z limuzino. Sprednji del je pri obeh enak, spremeni pa se stranski profil in seveda zadek. Zadnje luči imajo enak dizajn kot limuzina.

V notranjosti ima Peugeot 508 SW i-Cockipt, ki smo ga pri tej znamki že dobro spoznali. To pomeni, da boste v novincu našli manjši volan in 12,3-palčni zaslon, ki je nameščen nad volan, v vidno polje voznika. Prek 10-palčnega zaslona na dotik upravljamo z navigacijo, klimatsko napravo, radiem in vsemi ostalimi nastavitvami. Na voljo je Apple CarPlay, Android Auto, Peugeot Mirrorlink in tudi 3D navigacijski sistem.

Motorna ponudba bo takšna kot pri limuzini. Na voljo bo 1,6-litrski bencinski motor s 180 oziroma 225 konjskimi močmi. Na voljo bo zgolj z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Dizelski motorji bodo na voljo trije, s prostornino od 1,5 do 2 litra. Imeli bodo 130, 160 ali 180 konjskih moči. V drugi polovici leta 2019 naj bi se jim pridružil še priključni hibrid. Peugeot 508 SW bo na voljo od januarja 2019 dalje.

Galerija slik: Peugeot 508 SW

Peugeot 508 SWOdpri galerijo
Audi Q8 Audi Q8: nekaj povsem svežega v Audijevi prestižni floti Lego Tecnic Bugatti Chiron Lego Technic Bugatti Chiron: Chiron za ‘velike’ otroke Nobe 100 Nobe 100: 3-kolesni električni ‘klasik’ Opel-Combo-Life-00 Opel Combo Life: družinski prijatelj bo kmalu na voljo slovenskim kupcem · · · · ·