Peugeot e-Legend Concept
Utrip mesta · mobilno

Peugeot piše svojo zgodbo že dolgih 120 let in je eno izmed prvih podjetij v avtomobilski industriji. V tem času jim je uspelo narediti že kar nekaj zanimivih avtomobilov, proti koncu 60. let pa so se ‘spajdašili’ s Pininfarino in ustvarili simpatičnega Peugeota 504 Coupe. Zdaj bomo po dolgih letih priča moderni različici klasičnega kupeja z imenom Peugeot e-Legend Concept.

Zunanjost modernega Peugeot e-Legend Concept je povsem v skladju s klasičnim Peugeot 504 Coupe. Peugeot se je s projektom e-Legend zazrl v preteklost, da bi lahko pokazal svoj pogled na prihodnost. Unikatni e-Legend je popolnoma električni avtomobil, ki uporablja visoko stopnjo avtonomnih voznih sistemov. Dvojni žarometi so poklon navdihu iz preteklosti, prav tako oglata prednja maska, ki ima rešetke zgolj za okras, saj ne potrebuje zraka za hlajenje motorja, kot ga je potreboval prednik.

V notranjosti se nadaljuje retro tema, v njej pa najdemo minimalistično razporeditev, ki nas spominja na preprosto notranjost avtomobilov iz preteklosti. Klasična ‘upravljala’ sta zamenjala 6-palčni zaslon na dotik in vrtljiv gumb. Koncept je poln moderne tehnologije in se lahko pohvali z 29-palčnima zaslonoma v vratih, 12-palčnima zaslonoma vgrajenima v senčnik in 49-palčnim ukrivljenim zaslonom. V notranjosti lahko naštejemo kar 16 zaslonov različnih velikostih.

Peugeot e-Legend ima v sebi baterijo z zmogljivostjo 100 kilovatnih ur. To je dovolj energije za 600 kilometrov dolgo pot po novem WLTP-ciklu. Če ste v časovni stiski, ne bo težav, saj se bo baterija v zgolj 25 minutah napolnila za nadaljnjih 500 kilometrov poti. Elektromotor ima na razpolago 456 konjskih moči in ogromnih 800 njutonmetrov navora. Peugeot e-Legend bo, kot kaže, ostal le legenda, ker Peugeot takšne serijskega avtomobila nima v svojih proizvodnih načrtih.

Galerija slik: Peugeot e-Legend Concept

Peugeot e-Legend ConceptOdpri galerijo

Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+ 4-door Coupé Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+ 4-door Coupé: vstopni štirivratni kupe s pedigrejem AMG Ford GT Endurance Chronograph Top 15: prestižne ure za avtomobilske navdušence Ferrari Monza SP1 in SP2 Ferrari Monza SP1 in Monza SP2: Ferrarijevi najnovejši ‘puščici’ SPACE10 IKEA Ikea SPACE10: mobilna prihodnost po švedsko · · · ·