Peugeotev trikolesni hibridni skuter
Utrip mesta · mobilno

Peugeot je razkril novo električno rešitev v svetu mobilnosti. Uvrščen je med dvokolesni in štirikolesni segment in ima priključni hibridni pogon. Dvema elektromotorjema, ki sta skrita v kolesih, dela družbo še motor na notranje zgorevanje.

Peugeot poleg avtomobilov izdeluje tudi skuterje in druga prevozna sredstva, zdaj pa so se lotili še električnega skuterja. In to ne nekega običajnega, temveč takega, ki je na prvi pogled zelo nenavaden. Skuter do hitrosti 70 km/h ne proizvaja nobenih okolju škodljivih izpustov, za kar poskrbita dva elektromotorja, ki sta bila razvita v sodelovanju z Brembom in Elaphejem. 48-vatna Samsungova baterija se lahko polni z regenerativnim zaviranjem. Ko vozimo skuter s hitrostjo med 70 in 130 km/h, pogon prevzame 31-kilovatni enovaljni motor na notranje zgorevanje. Z izredno lahkim nagibajočim se skuterjem lahko tako prevozimo do 300 kilometrov in dosežemo najvišjo hitrost 130 km/h.

Nagibni sistem hibridnega skuterja ponuja vrhunsko vodljivost in ga je tako preprosto voziti kot vsak trokolesni skuter. Za ta sistem in za sistem nadzora nad nagibanjem je Peugeot vložil več kot 13 patentov. Nagibni sistem je med drugim opremljen s hidravličnimi komponentami in hidro-pnevmatskimi blažilci. Majhne mere skuterja, v dolžino meri 2,4 metra in v širino le 0,85 metra, in rotirajoča vrata poskrbijo za lažje parkiranje in manjšo gnečo na cesti. Zaradi zaprte in ogrevane kabine, varnostnega pasu in zračne blazine bodo čelade, rokavice in vodoodporna oblačila postala del preteklosti pri vožnji s skuterjem v slabših vremenskih pogojih.

PREBERITE ŠE: MAJESTIC BERNADET: MOTORNO KOLO, KI GA JE NAVDIHNILO GIBANJE ART DECO

Galerija slik: Peugeotev trikolesni hibridni skuter

Peugeotev trikolesni hibridni skuterOdpri galerijo

Aznom SerpaS Aznom SerpaS: futuristična aluminijasta kača Honda Insight (2019) Honda Insight (2019): hibridni prototip brez kompromisov Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet 15 naj avtomobilskih konceptov leta 2017 Nio ES8 Nio ES8: visokozmogljivi električni 7-sedežni SUV · · · ·