PhoneDrone Ethos: dron, ki pametni telefon spremeni v dron
V zraku · tehnologija · gadgeti

PhoneDrone Ethos je dron, ki da ”krila” pametnemu telefonu in omogoča, da z njim opazujete in dokumentirate okolico iz ptičje perspektive. Od pojava pametnih telefonov so bili ti prizemljeni, zdaj pa lahko svojemu telefonu podelite dostop do tretje dimenzije.

Dron PhoneDrone Ethos pametni telefon spremeni v dron. Dron za delovanje potrebuje giroskop, GPS-tehnologijo in kamero, da je polno opravilen. Glej ga zlomka, vse to ima tudi vaš pametni telefon! PhoneDrone tako priskrbi ”le” za mehaniko (kvadrokopter), medtem ko Android (Samsung Galaxy S2 in novejši) in iPhone (4S in novejši) opravita ostalo. To samodejno pomeni nižjo ceno drona, ker večino sofisticirane opreme prispeva telefon.

PREBERITE ŠE: Vidius: najmanjši dron s kamero na svetu

200-gramski dron za pametne telefone PhoneDrone Ethos lahko leti s hitrostjo do 56 km/h, v zraku pa je lahko na polnjenje od 15 do 20 minut, kar je dlje kot večina majhnih dronov na trgu. Zaradi zrcal lahko snema v vse smeri (navzdol, naprej in vstran). Trgovec se bo od njega ločil za 256 evrov.

PhoneDrone Ethos: dron, ki pametni telefon spremeni v dronOdpri galerijo
SCiO skener meri nutricijske vrednosti hrane CES 2016: SCiO, žepni skener, ki meri kalorije v hrani in pijači Dron Vidious je najmanjši dron s kamero na svetu. Vidius: najmanjši dron s kamero na svetu que-es-babypod Babypod: zvočnik, ki glasbo predvaja še nerojenemu otroku Stikbox, zaščitni ovitek in selfie palica v enem Stikbox: ovitek za pametni telefon in palica za selfi v enem · ·