PhotoGraphic - fotografije arhitekture za perfekcioniste
Utrip mesta · arhitektura

Slika brez kompozicije je kot juha brez soli. Kompozicija je namreč gradnja slike s pomočjo navideznih linij in likov, ki se med seboj skladno podpirajo za popoln končni rezultat. Je veliko področje fotografije, ki se ga v nasprotju z drugimi ne da naučiti na pamet. Obstajajo sicer pisana in nepisana pravila, kot so zlati rez, pravilo tretjin in Fibonaccijevo zaporedje, a ta pravila so tu zato, da se kršijo. Dirk Bakker je svojo ljubezen do linij, vzorcev in oblik združil pod serijo fotografij PhotoGraphic, fotografij arhitekture s popolno kompozicijo.

Perfekcionisti in ljubitelji arhitekture, pozor! Za vas imamo fotografije raznorazne arhitekture amsterdamskega fotografa Dirka Bakkerja, bolj znanega kot @macenzo, v katere se boste v trenutku zaljubili. Seveda vse fotografije niso pristne v smislu, da vanje ni posegel Photoshop, česar pa Nizozemec niti ne taji.

PREBERITE ŠE: Osnovna pravila kompozicije pri ustvarjanju odlične fotografije

Kot pravi Nizozemec tudi Dekker naravnost obožuje t. i. fotokolesarjenje, ne le v svojem rodnem kraju Amsterdamu, ampak tudi v drugih mestih in deželah, v katere ga povabi fotografska iniciativa SeeMyCity, ki jo je tudi pomagal ustanoviti. Oglejte si bližnje in daljne posnetke pisane arhitekture, ki vas bodo naravnost očarali.

PhotoGraphic - fotografije arhitekture za perfekcionisteOdpri galerijo
Mikroinštalacije - urbano pohištvo sredi Wroclawa Pol stoli, pol ležalniki, ki oživljajo pozabljene dele mesta Plavajoči pomol na jezeru  Iseo Plavajoči pomol na italijanskem jezeru Iseo nared za hojo po vodi Hoteli z najlepšimi terasami na strehi Hoteli z najlepšimi terasami na strehi na svetu Knjigarna Zhongshuge-Hangzhou Zhongshuge-Hangzhou: knjigarna, ki nima konca ·