pink-floyd-reunion
Kulturni izbor · glasba

Po dvajsetih letih se vračajo. The Endless River, kakor so Pink Floyd poimenovali nov album, bi naj izšel oktobra letos.

Polly Samson, ki se je leta 1994 poročila z vokalistom in in kitaristom Davidom Gilmourjem, je novico delila kar na Twitterju. Zapisala je, da je album labodja pesem leta 2008 preminulega ustanovnega člana Richarda Wrighta. Novico pa je potrdila tudi pevka Durga McBroom-Hudson, ki je v osemdesetih in devetdesetih sodelovala na njihovih koncertih. Ta je na svoj Facebook zapisala, da se je vse skupaj začelo že na snemanju albuma The Divison Bell, zato so na albumu tudi dela Richarda Wrighta. Vendar so od takrat, zahvaljujoč Davidu Gilmourju in Nicku Mansonu, naredili še veliko več.

Zamišljen naj bi bil v celoti instrumentalen album, toda že decembra lani so dodali vokale, njene in Gilmourjeve. Dodala je še, da je album sestavljen le iz “še neslišanih pesmi“. Špekulira se celo o ponovni turneji zasedbe, za kaj več informacij bo pa potrebno kar počakati. Med drugim pa tudi David Gilmour končuje svoj solo album, prvi po letu 2006.

Macklemore-14 Koncert: Macklemore & Ryan Lewis v Avstriji cover 8 najbolj pričakovanih albumov letošnjega leta Del zasedbe Laibach Prvi koncert skupine Laibach v Škofji Loki papaya-arial 2 Prvi hip hop festival na plaži: Fresh Island Festival 2014 ·