The Pipe morsko vodo spreminja v pitno.
V zraku · tehnologija

Vse več držav se spopada s pomanjkanjem pitne vode in vse več jih porablja enormne količine energije za zagotavljanje pitne vode. K sreči se pojavljajo rešitve, kot je Pipe, plavajoča skulptura, ki slano vodo spreminja v pitno, ki na ekološki način rešujejo problem pomanjkanja pitne vode. Pipe je finalist mednarodno priznanega natečaja estetskih rešitev in čiste energije Land Art Generator Initiative (LAGI).

Pipe je plavajoča umetniška instalacija, ki slano vodo spreminja v pitno. Futuristična skulptura, ki se nahaja na obali pristanišča Santa Monica (Kalifornija), je elektromagnetna filtrirna naprava za razsoljevanje, ki se napaja s pomočjo sončne energije. Na letni ravni je zmožna proizvesti 10 tisoč megavatnih ur (MWh) in razsoliti 4,5 milijarde litrov morske vode.

PREBERITE ŠE: DuoSkin: pametni tatuji, s katerimi upravljamo mobilne naprave

Pipe prihaja v pravem času, saj bomo brez podobne tehnologije težko izpolnili zaveze podnebne konference COP21, to je omejitev rasti povprečne globalne temperature za dve stopinji Celzija.

Pipe je naprava, ki slano vodo spreminja v pitno.Odpri galerijo
Osebni računalnik HP Omen X Desktop Namizni računalnik HP Omen X Desktop je dober omen za prihodnost PC-jev Interaktivni tatuji DuoSkin: pametni tatuji, s katerimi upravljamo mobilne naprave Nikon fotoaparat s štirimi objektivi Nikon snuje ”štirioki” kompaktni fotoaparat, ki ima štiri objektive! Pametne ure Hugo Boss Smart Classic Hugo Boss Smart Classic – prva pametna ura modne hiše Hugo Boss · ·