Pipistrel Alpha Electro
Utrip mesta · mobilno

Pipistrel Alpha Electro je povsem električno dvosedežno letalo, ki se je izkazalo tudi kot učinkovito orodje za treniranje pilotov začetnikov.

Pipistrel Alpha Electro je nadvse primeren za treninge bodočih profesionalnih pilotov ali tistih, ki si želijo še dodatno izpili svoje znanje. Alpha Electro se lahko pohvali s kratko vzletno razdaljo, kar pride zelo prav, ko imamo na razpolago le manjše športno letališče. Izredno hitro pridobiva višino, 300 metrov v minuti, s polno baterijo pa lahko leti eno uro. Po navedbah Pipistrela lahko povsem električni pogon letala zmanjša stroške treningov pilotov za kar 70 %.

Ker je letalo mogoče upravljati z eno samo ročico, se lahko bodoči piloti skoncentrirajo na ‘piljenje’ svojega znanja in tako pridobivajo svoje izkušnje z uporabo le te ročice. Pipistrel Aplha Electro je prvo povsem električno letalo, ki je dobilo vsa dovoljenja mednarodne letalske zveze. Kdaj boste lahko na vašem lokalnem športnem letališču lahko ugledali povsem električnega Pipistrela, je tako le še vprašanje časa.

Galerija slik: Pipistrel Alpha Electro

Pipistrel Alpha ElectroOdpri galerijo
Foto: craigslist Porsche 911 Safari: nenavaden Porsche, ki je postal internetni hit Tiponn Travel Machine Tiponn Travel Machine: počitniška prikolica, ki je dovolj velika za vašo garažo DS X E-tense DS X E-tense: kako je videti avto prihodnosti BMW Concept iX3 BMW Concept iX3: bo to prvi električni terenec Bavarcev ·