shutterstock_521312485
Utrip mesta · kulinarika

Ste tudi vi eden izmed tistih, ki menijo, da se pivo pravilno toči počasi? Že res, da s tem onemogočite nastajanje pene na vrhu kozarca, toda s takšnim načinom točenja škodujete svojemu želodcu.

Po besedah Maxa Bakkerja, ki si je prislužil najvišji možni naziv varilcev piva – Master Cicerone, je treba pivo natočiti tako, da se na vrhu kozarca ustvari pena. Če tega ne naredimo, bo pivo začelo sproščati ogljikov dioksid šele v našem želodcu. Zato je treba pivo natočiti čim hitreje in s tem omogočiti nastajanje pene.

Po tem, ko počakate, da se ogljikov dioksid razgradi, se lahko prepustite grenkobi hmelja in sladkosti sladu. Glede na to, da na opisan način pivo točijo Belgijci, ni dvoma o tem, kako se pravilno toči pivo.

Naslednjič, ko vam bo natakar pivo postregel s peno, ga nikar ne oštevajte. Vi ste tisti, ki želite pivo brez pene, v tem primeru nimate prav. Zato je bolje, da ostanete tiho. Lahko se mu le zahvalite, saj s pravilnim točenjem piva skrbi za vaš želodec. Zdravje mora biti vedno na prvem mestu, zato si zapomnite, kako se pravilno toči pivo.

shutterstock_686678323 13 trendov v kulinariki 2018, ki bodo na krožnikih naslednjih 12 mesecev 1000-500-citymagazine-cover Božična darila za vse sladkosnede Bozicna Nagradna igra: Paket božičnih sladkosti iz Čokoladnice Cukrček Dobrovo, 09.05.2015 - Reportaza sa Domacije Medot Simona Simcica Simon Simčič: Pomembno je gledati naprej in hkrati spoštovati tradicijo · ·