cover-loblah
Utrip mesta · kulinarika

V ljubljanskih Črnučah se je odprla najsodobnejša pivovarna priznanega slovenskega proizvajalca Škrlj iz Vipavske doline.

V pivovarni Loo-Blah-Nah lahko hkrati zvarijo 2 tisoč litrov piva, s čimer so največja samostojna (kraft) varilnica v Ljubljani.
Pivovarno so sicer ustanovili že pred letom, a so bili do zdaj ‘popotniški’ pivovarji, kar pomeni, da so pivo po svojem receptu varili v drugih pivovarnah. V tem času so pivoljubcem ponudili Pale Ale in Red Ale.

PREBERITE ŠE: Pivo & Burger Fest 2017: lov na burgerje in pivo je odprt!

Zdaj bodo pivo varili v svoji, najsodobnejšipivovarski opremi. Še naprej bodo sledili lokalni filozofiji in uporabljali hmelj iz Savinjske doline in hišni kvas, ki ga gojijo sami.

Kje vse lahko poskusite njihovo pivo?

Zlata Ladjica, Jurčičev trg 1
Lepa Žoga, Celovška 43
Prulček, Prijateljeva 2
Caffe Antico, Stari trg 17
Vodnikov Hram, Vodnikov trg 2
Kljukec, Krekov trg 8
Trn Pub, Eipprova 17
ŽAK – Teniški center, Triglavska 61
Žabec, Žabjak 12
Shakira, Ljubljanska tržnica
Spin bar, Podpeška cesta 16, Brezovica

Closeup_Site_Background_2 GASTRUNAULT COSMIK ICE CREAM: liofiliziran sladoled, ki se nikoli ne stopi črni sladoled ‘Zlobna’ dobrota: tukaj je črni sladoled! Gostilna Maribor Gostilna Maribor: kjer se srečata tradiconalna štajerska kulinarika in sodobnost Jean Jullien – Majestic Wine: namesto vsebine na etiketi občutki, ki jih pričara vino Majestic Wine: namesto vsebine na nalepki občutki, ki jih pričara vino · · · ·