Pixii: fotoaparat, ki s pritiskom na sprožilec, takoj prikaže fotografijo na telefonu
V zraku · tehnologija · gadgeti

Zakaj bi imel fotoaparat zaslon in pomnilniško kartico? Pametna kamera Pixii nima nič od tega. To pa zato, ker boste ob pritisku na sprožilec takoj prejeli fotografijo na vaš pametni telefon. Tradicionalno in moderno v enem.

Sony je pred leti prišel na trg s fotoaparatoma DCS-QX10 in QX100, ki sta bila videti kot objektiva. Brez zaslona, a z ležiščem za pomnilniške kartice. Ideja je bila, da ga pritrdimo na hrbtišče telefona in tam opazujemo posnetke.

Zadeva se ni ravno prijela, kajti po dobrem letu je ideja romala v zgodovino. Zdaj pa jo obuja francosko podjetje Pixii, ki je ustavilo pametni fotoaparat/kamero Pixxii – izdelek je sicer videti kot fotoaparat in to tudi je, vendar nima zaslona, saj lahko fotografije opazujemo na telefonu, izbirali pa bomo lahko med modeloma z 8 ali 32 GB vgrajenega pomnilnika.

S fotoaparatom/kamero je omogočeno tudi fotografiranje brez telefona v bližini, a fotografije ne bomo mogli videti, pa še naredili jih bomo zgolj toliko, kolikor bo pomnilnik zdržal.

Tehnično ni veliko znanega o pametnem fotoaparatu/kameri Pixxi, zgolj to, da so objektivi izmenljivi, da ima ISO razpon med 100 in 6400, kar pomeni, da ne bo ravno prvak v temnih pogojih, poleg vmesnika Wi-Fi podpira tudi Bluetooth in ima vgrajeno 0,67X optično iskalo, ki lahko prikaže pogled 40/50 in 28/35 mm objektivov. Predvidena pa je uporaba objektivov Leica, za katere je znano dvoje – da so hudo kakovostni, pa tudi zasoljeno dragi.


MacBook-Air-family-10302018 MacBook Air, Mac mini in iPad Pro: Applove dobrote ponovno v formi Leica M10-D Leica M10-D je po tehnologiji digitalna, po naravi pa analogna The Every Day Calendar: koledar uspeha, s katerim beležite, ali ste bili pridni The Every Day Calendar: koledar uspeha, s katerim beležite, ali ste bili pridni 105522414-1540254633725focals_interface-01a.1910x1000 Focals: elegantna pametna očala, na katera ste čakali celo življenje · · · ·