DSC00845-lifestyle
V zraku · dan za

Množična pesniška pobuda Plačaj z verzom 2020 se zaradi epidemije novega koronavirusa seli na splet. Na družbenih omrežjih Instagram in Facebook bo potekala v obliki pesniškega natečaja, izbrani verzi pa bodo objavljeni v edinstveni zbirki instapoezije različnih avtorjev.

V soboto, 21. marca 2020, naj bi na svetovni dan poezije akcija Plačaj z verzom potekala v več kot 40 državah in prek 1.000 kavarnah po svetu. V sodelovanju z organizacijo Worldreader Julius Meinl zbrane verze letos usmerja v boj proti nepismenosti v državah izvoznicah kave, kot so Etiopija, Kenija in Indija. A zaradi ukrepov za preprečitev širitve novega koronavirusa bo globalna akcija močno okrnjena.

View this post on Instagram

[ℹ PLAČAJ Z VERZOM LETOS V DIGITALNI OBLIKI ℹ] . Zaradi epidemije novega koronavirusa se na svetovni dan poezije, 21. marca, najbolj množična globalna pesniška pobuda #PlačajZVerzom seli na splet. . Ker je letos kavo ali čaj najbolj odgovorno in najbolj prav popiti doma, spletni natečaj #instapoezije podaljšujemo do vključno 21. 3. in širimo tudi na Facebook. . 🎵 Naj nas v teh težkih časih združi tudi poezija! 🎵 . Kako sodeluješ? 1⃣ Zapiši verz in ga fotografiraj ali iz njega oblikuj sličico/grafiko. 2⃣ Verz, spodbudno pesniško misel ali pesem javno objavi na svojem IG ali FB profilu. 3⃣ Objavo označi s #placajzverzom in #natecaj. . Pravila: https://bit.ly/2ITTzv6 . . . . #JuliusMeinl #JuliusMeinlSlovenija #inspiration #coffee #Juliusmeinlcoffee #kava

A post shared by Julius Meinl Slovenija (@juliusmeinlslovenija) on

V Sloveniji so se organizatorji ob popolni zaustavitvi javnega življenja odločili, da pesniško pobudo preselijo na družbena omrežja ter že začeti natečaj #instapoezije podaljšajo in razširijo. V natečaju za prvo zbirko instapoezije lahko do vključno 21. marca sodelujejo vsi polnoletni uporabniki omrežij Instagram in Facebook, in sicer z javno objavo avtorskega verza na osebnem profilu, ki mu dodajo ključnika #placajzverzom in #natecaj. Najboljši verzi bodo predstavljeni v posebni pesniški zbirki, deset izbranih avtorjev pa bo prejelo tudi finančno nagrado.

Pravila in pogoji natečaja so objavljeni na meinlcoffee.com.

Letos ob kavi ali čaju še najbolj odgovorno pesnite doma!


babilonska-z Festival Tresk 2020: 11. obračun glasbe in založništva se seli v središče mesta / prestavljeno na jesen kurja(2) Kurja Polt 2020: 7. festival žanrskega filma posega “onkraj grozljive domačnosti” / prestavljeno! calypso-meni-TR-Kostanjeva-panna-cotta-cokoladni-crumble-sorbet-klementine- Spomladanski Teden restavracij 2020: do nadaljnega prestavljeno Vengaboys We Love the 90’s: glasbeni spektakel v Stožicah z Aquo, Cooliom, Vengaboysi, Maxi Jazzom … · · ·