Panoramske inštalacije
V zraku · buzz buzz

Sferična fotografija je posebna zvrst fotografije. Gre za 360-stopinjske panoramske posnetke, ki se s programsko opremo sestavijo digitalno. No, španski arhitekt in umetnik, ki živi in ustvarja v New Yorku, Isidro Blasco, pa si je s projektom Planets nekoliko zakompliciral življenje, da bi raziskal še drugo oz. tretjo dimenzijo panoramske fotografije. Lotil se je fizičnega sestavljanja in nastale so izjemno zanimive instalacije serije Planets.

Isidro Blasco je iz številnih fotografij mest, kot so Sydney, Madrid, New York, Helsinki, Curitiba in Alicante, posnetih na različnih lokacijah, ustvaril nenavadne panoramske instalacije, lepljenke prizorov, ki jih je moral za popolno panoramo posneti tudi na več kot 40 lokacijah.

PREBERITE ŠE: Otroški zvezdniki nekoč in danes

Serijo sferičnih fotografskih panoram kot instalacij je poimenoval Planets, vsa dela iz te pa si lahko gledate v nadaljevanju.

Panoramske inštalacijeOdpri galerijo
Alphabet je najvrednejše podjetje na svetu Apple ni več najvrednejše podjetje na svetu! To je … Nadležne Facebook objave To so najbolj nadležne objave na Facebooku Dvomljive fotgrafije Te fotografije niso to, kar mislite Lasje v odtenkih umetniških slik Lasje z motivi umetniških slik · ·