Plans Matter: "airbnb" za navdušence nad arhitekturo
Utrip mesta · arhitektura

Se navdušujete nad različnimi arhitekturnimi slogi, a jih bolj ali manj občudujete na spletu? Vzdihujete globoke ahe in ohe, ko zagledate nenavadne zgradbe, ter si želite, da bi lahko pokukali vanje? Ne samo pokukali, morda kar preživeli kak dan ali dva v njih? Pa saj lahko, le v pravo smer se morate obrniti.

Plans Matter je ta smer ali pa spletna stran, če želite. Tam namreč na enem mestu ponujajo pravi raj za arhitekturne sladokusce. Pobudnika projekta sta arhitekta Lindor in Scott Mueller, ki sta v nabor vzela le moderne hiše, ki so jih oblikovali priznani arhitekti. Spletna stran je pravzaprav namenjena popotnikom, ki si želijo prenočevati v takšnih hišah. Gre za malo zahtevnejše popotnike, ki jim ne zadostujeta zgolj streha nad glavo in topla voda. Pravzaprav storitev spominja na Airbnb, le da ‘lovi’ svoj kos pogače. Trenutno ponujajo 41 domov, ki jih najdete od Avstralije, Švice pa vse do ZDA.

Ceno in pogoje ima vsak dom svoje in najbolje je, da spletno stran obiščete ter pobrskate, ali bi kaj ustrezalo vašemu okusu.

Galerija – Plans Matter: Airbnb za navdušence nad arhitekturo

Plans Matter: "airbnb" za navdušence nad arhitekturoOdpri galerijo
KODA-house-by-Kodasema-17 KODA: betonska mikro hiša, ki je lahko kadarkoli kjerkoli Arctic Bath: plavajoči hotel na Švedskem Arctic Bath: plavajoči hotel na Švedskem Lesena bivanjska samozadostna enota (OFIS arhitekti) Na Ljubljanskem gradu je zrasla tako čudovita hiška Hiška na strehi v New Yorku Luksuzna hiška na strehi v New Yorku · · · · · ·