Kinetična instalacija Plastični odsev
V zraku · dizajn · Kulturni izbor

Plastičen odsev je interaktivna kinetična instalacija Thijsa Bierstekerja, ki opozarja na količino odpadkov, ki jo ustvarjamo ljudje, veliko od te pa vsako leto konča v oceanih. Posameznik se postavi pred instalacijo, ki namesto klasičnega odseva ponudi odsev iz delčkov plastike in s tem trka na njegovo vest.

Plastičen odsev je instalacija, ki nudi odsev iz plastičnih delcev. S tem trka na vest posameznika, da premisli o količini odpadkov, ki jo proizvaja, in kaj bi lahko spremenil, da bi teh odpadkov ustvaril manj in s tem zmanjšal svoj okoljski odtis.

PREBERITE ŠE: Klubska mizica, za katero boste (dobesedno) pokurili gore denarja!

Kinetično instalacijo so naročili pri fundaciji Soup Foundation in De Persgroep, izdelal pa jo je Thijs Biersteker. Uporablja 601 kos plastike, nabrane v različnih oceanih, ki s pomočjo stotine motorčkov in senzorjev gibanja posnemajo gibanje posameznika.

Instalacija je trenutno na ogled v amsterdamski galeriji ADCN.

Galerija – plastičen odsev:

Kinetična instalacija Plastični odsevOdpri galerijo

Analogna pametna ura EA Connected EA Connected: Armani predstavil analogne pametne ure Čoln Tinnie 10 Tinnie 10 – nenavaden čolnič, ki ima tekmovalne ambicije Klubska mizica z gorečimi evri. Klubska mizica, za katero boste (dobesedno) pokurili gore denarja! 2424 Oto the Massage Shagger: slovenski masažni pripomoček, ki se bori proti stresu ·