Plavajoči park Rotterdam
Utrip mesta · arhitektura

V zadnjem času je bilo zaznati veliko zgražanja zaradi odpadne plastike, ki se znajde v morjih, jezerih in rekah. Povzroča povečanje onesnaženosti, hkrati pa je zelo nevarna za živalske vrste.

Fundacija Recycled Island je v nizozemskem Rotterdamu poskrbela za nastanek plavajočega parka. Pri gradnji so uporabili reciklirane plastike iz mestnih rek in pristanišča.

Park, ki je že na voljo obiskovalcem, se razprostira na površini 140 kvadratnih metrov, sestavlja pa ga več šestkotnih ploščadi. Struktura ima pozitiven vpliv na okolje, hkrati pa je ključna za ohranjanje ekosistema, saj ponuja življenjski prostor rastlinskim in živalskim vrstam.

Fundacija sicer stremi k ponovni uporabi odpadkov, ki jih ljudje odvržejo v reke. S tem, ko okoljevarstveniki plastiko iz vode odstranijo, še preden ta doseže morja in oceane, preprečujejo nadaljnje onesnaževanje voda. Med drugim so razvili posebne pasti, v katere so ujamejo plastenke. Te ostanejo ujete tudi, ko tok spremeni smer.

Projekt je bil sicer izpeljan v sodelovanju z rotterdamsko občino in številnimi drugimi partnerji, ki so pripomogli k uspešni izvedbi.

Galerija – Plavajoči park Rotterdam

Plavajoči park RotterdamOdpri galerijo
Gibraltar Skywalk Je to najbolj nora razgledna točka na svetu? Pristaniški bazen Aarhus Mestni bazen na Danskem, vreden zavidanja Shining Hand Ranch. Ta hiša je videti normalno, dokler ne stopiš v notranjost in vidiš, zakaj stane 7 milijonov evrov sam-wermut-553185-unsplash Nogometni stadioni za svetovna prvenstva, ki so imeli največji vpliv na mesta in šport · · ·