okok
V zraku · tehnologija · gadgeti

Sony svojo serijo konzol že od začetka, ko je na trg prišel prvotni PlayStation 1, poimenuje po zaporednih številkah. Zato ni veliko presenečenje, da nova generacija nosi ime Playstation 5.

Pri Sonyju so bili v primerjavi z svojim tekmecem Microsoftom v preteklem letu precej bolj redkobesedni glede svoje prihodnosti. Ljubitelje Playstationa pa so v teh dneh prijetno razveselili, ko so uradno naznanili, da je njihova nova generacija konzole Playstation 5 (PS5) že v proizvodnji.

Nova generacija konzole bo prišla s kontrolerji, ki se vizualno naj ne bi močno razlikovali od trenutnih kontrolerjev DualShock 4. Uporabljali bodo izboljšano tehnologijo vibracij in posodobljene prilagodljive sprožilce L2 in R2. Očitno se bo konzola polnila tudi prek USB-C, kar je dobrodošla sprememba.

Tako Microsoftova konkurenčna konzola Xbox Scarlett kot Sonyjev Playstation 5 (PS5) naj bi po specifikacijah temeljila na AMD-jevi liniji procesorjev Ryzen in grafike Navi. Cilj PS5 je tudi podpora “ray-tracing”. Ray tracing je tehnika, ki omogoči zapletene in fotorealistične svetlobne učinke v 3D-okoljih. Pomembna nadgradnja je tudi SSD-disk, ki bo občutno skrajšal čas nalaganja iger in s tem rešil enega večjih problemov trenutne generacije PS4.

Playstation 5 naj bi bila na voljo konec prihodnjega leta (december 2020), cena pa še ni znana.


Marshall Major III Voice Marshall Major III Voice: brezžične slušalke, ki zdržijo 60 ur glasbe Sony a9 II Sony Alpha 9 II: nadgradnja že tako odličnega brezzrcalca lg-tone-plus-free-tt-feat-1280x720 (1) LG Tone+ Free: brezžične slušalke, ki se same razkužijo Surface-2019-lineup Surface Duo: Microsoft predstavil telefon z dvojnim zaslonom in še veliko več ·