Plažnice
Kulturni izbor · knjige

Ni lepšega kot dopust, ki ga preživimo z dobro knjigo v roki. Ali pametnim telefonom oz. tablico. Vam je v kovčku zmanjkalo prostora za knjigo? Si ne znate predstavljati dopusta brez branja na plaži? Potem so Plažnice, brezplačne kratke zgodbe v obliki digitalnih knjig izpod tipkovnic priznanih slovenskih avtorjev, kot nalašč za poletno kratkočasenje. Novih zgodb vam to poletje ne bo zmanjkalo, tudi če vam je v kovčku zmanjkalo prostora! Nova Plažnica izide vsak torek, četrtek in soboto vse do sredine septembra. Super ideje za poletno branje!

Plažnice so kratke zgodbe slovenskih avtorjev v obliki digitalnih knjig, ki si jih lahko brezplačno prenesete na pametni telefon ali tablico, in so super ideje za poletno branje. Namenjene so vsem, ki se poleti spremenite v knjižne molje in si poležavanja na plaži (ali v kakšnem drugem okolju, kjer za trenutek pozabite na vse probleme in skrbi) ne znate predstavljati brez branja.

PREBERITE ŠE: Poletni bralni kotiček: knjige, ki jih moramo prebrati to poletje

Plažnice so izključno slovenska literarna dela, ki jih prispevajo priljubljeni Feri Lainšček, Boštjan Gorenc – Pižama, Žiga X. Gombač, Arjan Pregl, Janja Vidmar in Aljoša Harlamov, in super ideje za poletno branje.

Nekatere Plažnice so že na voljo (na spletni strani plaznice.odljudi.si), vsak torek, četrtek in soboto v juliju in avgustu ter prvih dveh tednih septembra pa bo na voljo nova žanrska zgodba (skupno bo na voljo 39 zgodb). Kar pomeni, da nam kakovostnih literarnih prigod to poletje zagotovo ne bo zmanjkalo, pa še knjižnice ne bo treba obiskati.

Izbirate lahko med tragičnimi romancami, detektivkami, pustolovščinami, fantazijskimi pripovedmi, grozljivkami in humornimi zgodbami, ki vas zagotovo ne bodo pustile ravnodušne. S katero zgodbo boste pa vi začeli?

PicMonkey Collage Poletni bralni kotiček: knjige, ki jih moramo prebrati to poletje Najboljši distopični romani vseh časov Najboljši distopični romani vseh časov Knjige, ki bodo kmalu film postale. Fantazijske in ZF-knjige, po katerih bodo kmalu posneli film The Art of Beauty - knjiga o Naomi Campbell Naomi Campbell 30 let manekenske kariere kronala s knjigo za 1500 € · · · ·