Bruce Willis
Utrip mesta · zdravje & lepota

Da so plešasti moški izjemno uspešni, ni naključje. Moške s plešo družba dojema kot bolj dominantne in bolj uspešne, razkriva raziskava univerze v Pensilvaniji.

Plešasti moški so bolj uspešni, inteligentni in možati. Vsaj tako ugotavlja študija, ki jo je opravil ameriški znanstvenik Albert E. Mannes. Raziskavo je opravil na 59 osebah, od katerih je želel izvedeti, kako se odzivajo na fotografije moških z obrito glavo. Sprva jim je pokazal fotografijo, na kateri so imeli ti polno glavo las, in nato fotografijo, na kateri so bili brez njih. Ljudje so plešaste moške dojemali kot bolj dominantne, večje, močnejše in čustven zrelejše. A že če je imel moški vsaj malo las oz. ne povsem obritih, so jih videli kot manj privlačne in šibkejše. Uspešnež Seth Godin, ki je plešast že 20 let, pravi, da pobrita glava sama po sebi še ne prinaša uspeha, ampak pošilja pravi signal, signal, da smo aktivni.

Plešaste moške družba dojema tudi kot bolj inteligentne. To je potrdila študija Ronalda Henssa z univerze Saarladn na več kot 20 tisoč ljudeh. Čeprav pravijo, da plešavosti zmanjša fizično privlačnost, pa številni moški, kot so Jason Statham, Bruce Willis, Vin Diesel, Dwayne Johnson in Michael Jordan, dokazujejo, da temu ni tako.

PREBERITE ŠE: Zakaj tako boli, ko moški prejmejo udarec v moda?

Ste vedeli, da do 60 leta postane plešastih kar 65 odstotkov vseh moških? Pleša je v precejšnji meri dedna, izguba las pa s seboj prinaša nižjo samozavest in manj privlačnosti za nasprotni spol. Glavni krivec zanjo je hormon DHT, derivat testosterona (moškega spolnega hormona), ki je sovražnik naglavnih lasnih mešičkov.

Galerija – plešati moški so bolj uspešni, inteligentni in možati:

Vin DieselOdpri galerijo

lepotni trendi 2017 Lepotni trendi 2017: 12 trendov, ki jih moramo letos obvezno preizkusiti Striženje z ognjem Pakistanski frizer, ki striže z ognjem, ti naredi najbolj vročo frizuro KAJ JESTI ZA ZAJTRK Kaj jesti za zajtrk, če želimo izgubiti odvečne kilograme? Krompir Katere hrane ne smemo pogrevati v mikrovalovni pečici? · · · ·