tumblr_mfcbhswfFg1rlvij9o1_1280
Utrip mesta · arhitektura

Predstavljamo vam arhitekturno znamenitost, ki si jo morate ogledati, ko se boste naslednjič mudili v Pragi.

Plesoča hiša je nastala v sodelovanju med češko-hrvaškim arhitektom Vladom Milunićem in slovitim kandsko-ameriškim arhitektom Frankom Gehryjem na mestu stavbe, ki je bila porušena med drugo svetovno vojno. Plešoča ali pijana hiša je bila zgrajena leta 1996, njen netradicionalni design je tisti čas sprožil precej polemik. Hiša je imela močnega podpornika v Vaclavu Havlu, ki je desetletja prebival v bližini in želel v njej ustanoviti kulturni center.

Odpri galerijo

Hiša se je originalno imenovala po slavnem plešočem paru Fredu Astairu in Ginger Rogers, Fred and Ginger. Stoji v četrti, kjer se prepletajo baročni in gotski stil ter Art nouveau. Na strehi stavbe je francoska restavracija z razgledom na mesto.

03 Manjša hišica za večje življenje Amazon_4 Futuristični načrti poslovnih prostorov Amazona v Seattlu cover-nore-stavbe Najbolj nenavadne stavbe po svetu Domino Sugar je projekt, s katerim bodo prenovili industrijsko obalno področje v mestu in ga spremenili v luksuzno stanovanjsko sosesko. Vrednost projekta je 1,5 milijarde dolarjev. Milijonski megaprojekti, ki bodo do 2030 spremenili New York · ·