Plitvice pozimi
V zraku · buzz buzz

Pravijo, da je Plitvice najbolje obiskati pozno pomadi, saj je takrat tam najlepše. A ta zimski posnetek dokazuje, da je narodni park Plitviška jezera prečudovit tudi pozimi, ko si narava odene ledeni oklep. Oglejte si najlepše prizore iz potepa Anteja Fabrisa, ki nas spomnijo na prizore iz animiranega filma Ledeno kraljestvo.

Narodni park Plitviška jezera je veličastno delo narave in velja za eno od največjih atrakcij v Evropi. Sestavlja ga kar 16 jezer modrozelenih pastelnih barvah, ki se zlivajo drugo v drugega in nudijo edinstveno celoto. Najvišje ležeče jezero je Prošćansko, na 636 metrih nadmorske višine, ki v slapovih in kaskadah pada do najnižjega jezera, ki leži 133 metrov niže. Narava je lepote jezer in slapov porazdelila v osem kilometrov dolgo vodno ‘ogrlico’.

PREBERITE ŠE: 2Cellos posnela epski videospot za naslovno pesem serije Igra prestolov

Ker je letošnja zima radodarna z nizkimi temperaturami, je velik del tamkajšnje narave zamrznil. Ante Fabris je na 15-kilometrskem sprehodu s svojim psom ujel zimsko pravljico, ki te dni vlada v Plitvicah. Nas je ob ogledu zamikalo, da bi se zapeljali na Hrvaško (hecno, pa ni poletje!), pa vas?

Plitvička jezera – ledeno kraljestvo:


kopalnakadspust To je dričanje po zasneženem hribu … v banji! Kje je noga Kendall Jenner? Vsi se sprašujejo, kje je noga Kendall Jenner BeFunky Collage Te babice so bolj hude kot ti! funny-oh-no-comics-webcomicname-alex-norris-90-58806dbd50ece__880 (1) cover ‘Oh, ne’ ilustracije našega življenja · · ·