Ploota
V zraku · tehnologija · gadgeti

Običajni rešilni jopiči imajo številne pomanjkljivosti. Tako jih denimo ne moremo nositi pod gladino vode, hkrati pa so namenjeni le enkratni uporabi. Na pomoč zato prihaja Ploota – inovacija na področju varnosti v vodi in hkrati najmanjši rešilni jopič na svetu.

Ploota je naprava, ki vas bo varovala, ko se boste odpravili na plavanje ali potapljanje. Namenjena je nošenju okoli vratu. V nasprotju z  navadnimi rešilnimi jopiči jo lahko uporabimo večkrat in jo nosimo tudi pod vodo. Če se želite dvigniti nad gladino vode, bo sprožila varnostni blazini.

Zavzema kar 50-krat manj prostora kot povprečni rešilni jopič. Kljub temu navdušuje s svojo kompaktnostjo. Tehta le 280 gramov, kar omogoča uporabnikom, da jo uporabljajo med udejstvovanjem v vodnih športih z visoko stopnjo intenzivnosti.

Ko se boste znašli v stiski, se bosta varnostni blazini na strani telesa in nad rameni v trenutku napolnili z ogljikovim dioksidom. Kakor bi mignili, se boste znašli nad gladino vode.

Galerija – Ploota: 50-krat manjša različica običajnega rešilnega jopiča

PlootaOdpri galerijo

maxresdefault (1) Panasonic Lumix GX9 omogoča fotografiranje in snemanje v 4K 1000-500-citymagazine-cover copy FUJIFILM X-H1: edinstveni fotoaparat iz serije X maxresdefault (2) Samsung Notebook 9 Pen briše mejo med računalnikom in telefonom Leti, leti Skydio R1 Avtonomna leteča kamera Skydio R1 je pripravljena, da vzleti! · · ·