1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Plymouth Belamont je bil kot konceptni avtomobil javnosti prvič predstavljen leta 1954 na avtomobilskem salonu v New Yorku. Koncept nikoli ni doživel serijske proizvodnje, a je v nasprotju z drugimi konceptnimi avtomobili preživel vse do današnjih dni.

V tistih letih so konceptne avtomobile uporabljali, dokler so bili zanimivi, potem pa so jih uničili. Plymouth Belmont je prirasel k srcu tedanjemu podpredsedniku oblikovanja pri ChryslerjuVirgilu Exnerju. Pod posebnimi pogoji ga je “posvojil” in tako se je lahko ohranil do današnjih dni. Koncept iz leta 1954 ima karoserijo iz steklenih vlaken, V8-motor v velikosti 241 kubičnih palcev in 3-stopenjski avtomatski menjalnik. Dandanes je Plymouth Belmont popolnoma obnovljen in sije v vsej svoji lepoti. Ponudili ga bodo na dražbi in s tem nedvomno osrečili enega izmed zbirateljev teh eksotičnih avtomobilov.

Platnena streha Plymoutha Belmont se popolnoma skrije v poseben prostor za sedeži. Na vratih ima kljuke, kar v tistem času ni bilo v navadi, saj so morali vozniki z roko segati na notranjo stran avtomobilskih vrat, da so jih odprli. Notranjost je obdana s sivim usnjem, med sedežema najdemo raztegljivo radijsko anteno, armaturna plošča pa ima kar sedem merilnikov za prikazovanje različnih informacij. Za tisti čas napredno opremljen avtomobil ima tudi radio in klimatsko napravo. Leta 2014 so Plymoutha Belmont prodali za 1.320.000 ameriških dolarjev, po vseh predvidevanjih pa bo tokratna cena zagotovo še nekoliko višja.

PREBERITE ŠE: AZNOM SERPAS: FUTURISTIČNA ALUMINIJASTA KAČA

Galerija slik: Plymouth Belmont

Plymouth BelmontOdpri galerijo
YapeWeb CES 2018: E-Novia Yape, urbani samovozeči kurir 2018 Peugeot 308 TCR 2018 Peugeot 308 TCR: strupen videz in kar 350 konjskih moči CES 2018: SureFly, dron v garaži CES 2018: SureFly, dron v garaži BMW R100 R Mystic BMW R100 R Mystic: bleščeči bakreni lepotec · · · · ·