Fontana vina v Italiji
Utrip mesta · destinacija

V Žalcu imajo fontano piva, italijansko mesto Ortona (Abruci) pa je bogatejše za fontano rdečega vina. V nasprotju z žalško fontano Zeleno zlato iz abruške fontane ”del vino” rujna kapljica teče brezplačno.

Nedavno smo v Žalcu dobili fontano piva. Gre za prvo in edino fontano v Evropi, iz katere priteče hmeljev napitek. V italijanskem kraju Ortona pa se lahko po novem pohvalijo s fontano vina. A če moramo za pivo iz fontane v Žalcu odšteti 6 evrov (toliko namreč stane spominski kozarec s čipom NFC, ki edini omogoča točenje), si vino iz fontane lahko postrežete brezplačno.

PREBERITE ŠE: Kondom … za steklenico vina

Fontana se nahaja v vinski kleti Dora Sarchese (Caldari di Ortona, Abruci), iz nje pa teče rdeče vino Montepulciano d’Abruzzo. Iz vodnjaka si lahko 24 ur na dan postreže vsak, primarno pa je fontana del vino namenjena romarjem, ki vsako leto romajo iz Rima do Ortone (t. i. Cammino di San Tommaso).

Če je žalška fontana s pivo prva tovrstna v Evropi, pa abruška fontana z vinom ni prvi primer fontane, iz katere priteče žlahtna kapljica, saj jih je bilo v preteklosti že kar nekaj. Začasno se je pojavila tudi že na trgu Sv. Marka v Benetkah v času karnevala, prvi dokazi o tovrstnem vodnjaku pa segajo v davno leto 1520, v čas angleškega in francoskega kralja Henrika VIII. in Francisa I.

Galerija – fontana vina Dora Sarchese:

Fontana vina v ItalijiOdpri galerijo

la settiamana del barrato v italiji lahko bivaš zastonj La Settimana del Barrato: v Italiji lahko bivaš zastonj! Slovenska smučišča - cenik 2016/2017 Slovenska smučišča – cene smučarskih kart 2016/2017 Budimpešta – Budimpeški božični sejem je eden najlepših v Evropi. Tja se zgrnejo turisti z vsega sveta. Najbolj priljubljen sejem se odvija na rustikalnem trgu Vörösmarty. Čarobni božični sejmi v bližini, ki jih še niste obiskali Tonyjeva soba, Hotel Nox Najlepše ljubljanske hotelske sobe in apartmaji · · ·