muzeji
V zraku · buzz buzz

Muzeji po svetu so se spustili v tekmovanje, kjer poskušajo na družbenih omrežjih deliti najgrozljivejše predmete iz svojih zbirk.

“Bitko” je pričel Yorkshire Museum iz Yorka v Angliji, ki je delil fotografijo fige iz las iz groba Rimljanke iz 3. ali 4. stoletja. Pospremil jo je pripis oziroma poziv muzejskim kuratorjem, da predložijo najgrozljivejše predmete iz svojih zbirk.

Škotski narodni muzej v Edinburghu je odgovoril z rožnato morsko deklico s strašljivimi očmi in gnilimi zobmi. Drugi odgovori vključujejo Muzej zgodovine iz Berlina, ki je predložil masko za med kugo iz 17. stoletja, Oshawa Museum iz Kanade je ponudil fotografijo grozljivega klovna, New-York Historical Society smrtno masko nekdanjega ameriškega podpredsednika Aarona Burra, Charleston Museum, prvi ameriški muzej, pa mizico za navijanje las, vključno z lasmi.

Prejšnji izzivi so vključevali iskanje najbolj dolgočasnih, najlepših ali pa najsmrtonosnejših predmetov, kot tudi velikonočni izziv, kjer so iskali “najboljše jajce”. Med drugim pa so muzeji v času zaprtih vrat družbena omrežja izkoristili tudi za povezovanje z obiskovalci, vključno z muzejem J. Paul Gettyja, kjer so ljudi izzvali, da poustvarijo umetnine s tem, kar imajo doma, in pa muzejem MoMA, ki je pripravil vrsto brezplačnih izobraževalnih tečajev.

omar-lopez-OIA3YiEgrpo-unsplash 30+ najboljših stvari v življenju, ki jih denar ne more kupiti: če jih nimaš, ti vso bogastvo tega sveta ne pomaga! mozirskigaj-pomlad-2020-japonski-vrt Virtualna otvoritev Mozirskega gaja: poglej si, kako se bohotijo cvetlice in cvetoča drevesa! shutterstock_337137236 NASA ti omogoča, da vidiš, kaj je na tisti dan, ko si se rodil, ujel teleskop Hubble plum-34 Stopilo ti bo srce: moški v viralnem videu pokaže, kako prebudi svojega slepega in gluhega psa, ne da bi ga prestrašil! ·