cover-poc-sunglasses-solar
V zraku · tehnologija

Športna sončna očala, ki s pomočjo sončne energije v trenutku zatemnijo ali posvetlijo stekla.

Švedski POC je predstavil inovativna sončna očala, ki stekla zatemnjujejo kar s pomočjo sonca. Posebnost teh očal je ta, da zmorejo stekla zatemniti ali posvetliti v le nekaj sekundah. V steklih se skriva elektro-kromatski LCD, ki na podlagi količine svetlobe spreminja zatemnitev stekla. Ker očala za delovanje potrebujejo energijo, to prejmejo prek zelo enostavne rešitve: sončnih celic. Očal zato ni potrebno nikoli napolniti, saj energijo prejmejo od sonca.
Gre za rešitev, ki bi zelo prav prišla na primer športnim kolesarjem, katerim se lahko med vožnjo konstanto spreminja vreme. Sije lahko močno sonce, je zelo oblačno, ali pa pot zavije skozi temen predor… Očala bodo v trenutku prilagodila svojo zatemnitev, uporabnik pa se nikoli ne bo znašel v situaciji, ko zaradi njih ne bi videl poti pred sabo. Sončna očala bodo na voljo šele marca drugo leto, ceno pa podjetje razkrije čez mesec dni.

Sennheiser IE 80S BT Sennheiser IE 80S BT: brezžična avdiofilska nirvana samsung-s10-vs-huawei-p30-4 Kateri pametni telefon je najboljši na svetu: Huawei P30 Pro proti Samsung Galaxy S10+ cover-dji-osmo-3 DJI Osmo Mobile 3: stabilizacija videa pametnega telefona na nivoju filmske industrije cover-snapchat-spectacles SNAP SPECTACLES 3: razširjena resničnost za Snapchat ·