Ženske prihodnosti več kot stoletje nazaj
V zraku · buzz buzz

Vsak izmed nas je že kdaj sanjaril o tem, kakšna prihodnost nas čaka – bomo letali po zraku, se teleportirali, hodili na počitnice v vesolje? Dejstvo je, da nihče ne more napovedati prihodnosti – a vseeno nas to ne ustavi, da ne bi razmišljali o tem. In enako se je dogajalo že v preteklosti – naši predniki so si prav tako zamišljali, kakšen bo svet nekoč oziroma – kakšen je svet danes.

Daljnega leta 1902 je umetnik Albert Bergeret natisnil karte, na katerih je upodobil žensko prihodnosti, kakršno si je pred več kot 110 leti zamišljal on sam – žensko, ki je zdravnica, odvetnica, vojakinja in političarka. Predpisal ji je torej poklice, ki so bile v tistih časih nepredstavljive za nežnejši spol.

PREBERITE ŠE: Algoritem, ki fotografije spreminja v umetniške slike, ki posnemajo slog velikih slikarjev

Prek umetnosti se nam razširjajo obzorja in tako je tudi on sam prispeval delček k temu, da smo danes ženske enakovredne moškim tudi v poklicih, ki so bili še pred dobrimi 100 leti rezervirani za moški spol. Hvala, gospod Albert!

Oglejte si spodnjo galerijo ženske prihodnosti, kot si jo je zamislil vizionarski umetnik.

P. S.: Nekatere izmed njih imajo prav simpatična pokrivala!

Ženske prihodnosti kot so si jih zamišljali leta 1902Odpri galerijo
techinsider Božična večerja s Harryjem Potterjem – pravljica je postala resničnost! Laži 10 najpogostejših laži, ki jih ženske “prodajajo” svojim partnerjem Serija fotografij ''Impermanent Sculptures'' Biblični prizori narave, ki so nastali s pirotehniko in dolgo ekspozicijo Jesensko obarvan gozd kot iz pravljice Pravljične fotografije jesensko obarvanega gozda, zaradi katerih se boste tudi ljubitelji poletja zaljubili v jesen · ·