Žive slike
V zraku · buzz buzz

Nekateri slikarji ustvarjajo tako realistične in plastične slike, da kar težko verjamemo, da ne gre za fotografije. Alexa Meade počne ravno obratno. Sama namesto platna uporablja modele, ki jih obarva z akrilnimi barvami. Njihova koža je njeno platno in rezultat je izjemen. Čeprav boste mislili, da gre za umetniške slike, pa so to ”samo” fotografije.

Vizualna umetnica Alexa Meade ustvarja žive slike. Na modele, predmete in druge površine namreč nanaša akrilne barve, prizor fotografira, vse skupaj pa je videti kot umetniška slika, čeprav je v resnici fotografija.

PREBERITE ŠE: Nezaigrani portreti žensk, posneti v trenutku orgazma

Portreti so v umetnosti prisotni že 3000 let, a se v tem času niso kaj dosti spremenili. Alexi Meade je to uspelo.

”Barvo nanašam neposredno na svoje subjekte, s čimer ustvarjam iluzijo, da ljudje in 3D-prostor izpadejo dvodimenzionalni,” svoj nekonvencionalen pristop k slikanju razlaga 24-letna ameriška umetnica, katere dela si lahko ogledate v nadaljevanju.

Alexa Meade – žive slike:

Žive slikeOdpri galerijo

Videospot – Jon Boogz feat. Alexa Meade:


To so najdražje pasme psov na svetu shutterstock_339896984 Slovenija je peta najbolj zelena država na svetu shutterstock_311399681 Kdaj kofein v kavi preneha učinkovati? Skok v bazen iz vrha stavbe Skok v bazen z vrha stavbe, ob katerem vam bo zastalo srce · · ·