william-randles-UQM35Q6ZXx8-unsplash (1)
V zraku · odnosi

Preberite si čustven zapis ženske, ki so ji strli srce, a ve, da je treba dalje, ve, da mora najprej ljubiti sebe!

Minil je mesec, odkar sva nazadnje govorila. Spomnim se, kot da bi bilo včeraj. Spomnim se, kako sem jokala, ker sem tokrat vedela, da je najino slovo resnično. Vedela sem, da po tem dnevu ne bova več govorila, in zato sem shranila tvoje zadnje glasovno sporočilo, tisto, zaradi katerega se moje srce skrči.

Nihče ne bi razumel, kaj si mi pomenil, predvsem zaradi padcev in vzponov, ki ju je imela najina zveza. Bila je daleč od popolne, a vseeno, to je bil najin mali svet. Imela sva interne šale, besede, za katere sva samo midva poznala pomen in smisel za humor, ki sva ga samo midva razumela.

Nekaj časa je minilo, in še vedno težko vidim vse tiste rdeče zastavice, ki si jih imel. Vem, da si me želel imeti v svojem življenju, a ne na način, kot sem to želela jaz. Dala sem ti celo sebe, ti pa si mi dal le nekaj svojih delčkov. Vedno si imel skrivnosti, zgodbe, ki niso imele smisla, izgovore in izmišljotine, vendar mi ni bilo mar. Želela sem si te! Tebe in tvoje temne lase, tvoje lepo telo. Tebe in tvojo energijo, inteligenco, tvoje šale in navsezadnje tvoj edinstven način čutenja.

Globoko v sebi sem vedela, da ni prav. Vedno sem vedela, da si zaslužim nekaj boljšega, a te nisem hotela izpustiti. Gledam nazaj in krivim sebe, ker sem bila naivna, mislila sem, da te bom spremenila. Ti si vedno vedel, kaj si želiš, in to nisem bila jaz.

Ne bom lagala, še vedno te pogrešam. Pogrešam te vsakič, kot vidim profil na Instagramu, ki sva mu oba sledila. Pogrešam te, ko slišim skladbo, ki je igrala, ko sva se poljubljala v avtu. Pogrešam te celo takrat, ko je v službi čas za kosilo in se spomnim, kako sva skupaj jedla burgerje in krompirček.

Čeprav me še vedno skrbi zate, sem prišla do spoznanja, da si zaslužim boljše. Zaslužim si ljubezen, nekoga, ki mi bo dal celega sebe, ne samo majhen odstotek, ker je preostali del čustveno nedosegljiv. Zaslužim si nekoga, ki je prepričan, da sem jaz tista, s katero si želi biti. Nekoga, ki do mene čuti enako, kot jaz čutim do njega. Nekoga, ki nima izgovorov. Moškega, ki iskreno želi spoznati mojo družino in prijatelje ter obratno. Moškega, ki si resnično želi, da postanem del njegovega sveta.

Tistega dne, ko si odšel, sem razmišljala o svoji prihodnosti. Veliko sem razmišljala o naslednjem koraku v mojem življenju. Razmišljala sem o vseh stvareh, ki si jih želim in o tistih, ki jih pogrešam. In tako sem spoznala, da je tisto, kar mi manjka, ljubezen do same sebe.

Preden bom lahko nekoga ljubila in me bo ljubil nekdo drug, bom morala najprej ljubiti sebe. Moram biti sebi prioriteta in sorodna duša! Moram sprejti, kdo sem, z vsemi svojimi napakami, brazgotinami, talentom, čudnostmi in sanjami. Moram se naučiti videti svojo vrednost, nato pa bom lahko določila, kaj je tisto, kar hočem in kako si želim, da se drugi obnašajo do mene.

Ne bom lagala, pogrešam te. Pogrešam te vsak dan in vsako noč, vendar vem, da je tokrat to moj čas, čas da grem dalje, čas da ljubim sebe. Zaslužim si, da grem naprej!

devon-divine-xKYqQy4sTkM-unsplash Nehaj iskati ljubezen: dovoli ji, da ona najde tebe! alexander-krivitskiy-tfpMhLFcgq0-unsplash Prava ljubezen pride tiho: tako prepoznaš resnično in usodno ljubezen! hannah-gullixson-g3RJyJTq4sE-unsplash Če želiš biti srečen … ohrani svoje osebno življenje čim bolj zasebno! frank-uyt-den-bogaard-ts7fSwnhB1Y-unsplash Kaj se zgodi, ko se zaljubiš v močno in neodvisno žensko? · ·