adadadadsadasd
V zraku · dizajn · Utrip mesta · dom

Denny R. Priyatna je indonezijski oblikovalec, ki najraje raziskuje povezavo med človeškim in neživim. Ves čas se poigrava z različnimi materiali in tehnikami, in tako oblikuje nove stvari. Vedno s konceptom. Tokrat se je lotil pohištva. Morda se bo kolekcija komu zdela “čez rob”, a drugače ne zna. Pohištvo, ki prikazuje nepopolnosti človeškega telesa, je naravnost fantastično. Ali pa srh vzbujajoče.

”Ljudje stremimo k popolnosti tako glede naših teles kot tudi vsega kar nas obkroža. A to je nemogoče. Polni smo napak in hib,” je zapisal Priyatna. Kolekcijo, ki obsega oblazinjeno pohištvo, je poimenoval Appalstered. Ni pa želel pokazati samo nepopolnosti ali napak človeškega telesa, sprašuje se tudi, ali je takšno pohištvo udobno.

Za trenutek se ustavimo in pomislimo, na kaj namiguje. Eden od stolov je videti fizično, drugi pa čustveno precej neudoben. “Diseased”, kot je poimenoval prvi stol, spominja na kožne težave, kot so akne ali celo tumor. Stol je videti skoraj strašljivo, saj so izbokline na površini precej očitne. Ni videti udoben. Drugi, “Damaged”, pa je videti kot koža z odprtimi vrezninami. Z razdalje spominja na običajen stol, a ko se nanj usedete, se vreznine povečajo in občutek ni prijeten.

PREBERITE ŠE: MUISTA: STOL ZA AKTIVNO SEDENJE

Izjemen projekt, a dvomim, da bi si kdo od nas želel brati knjigo v takem stolu.

Galerija – Pohištvo s ”človeškimi” napakami

Pohištvo s "človeškimi" napakamiOdpri galerijo
H4 Helmfon: čelada za popolno zasebnost Delovna miza s predalnikom za dremanje. Delovna miza s predalnikom za dremanje 1 Kvan: moderno pohištvo za male prostore Barviti izdelki za na plažo Barviti izdelki za na plažo, s katerimi izstopaš · · · ·