ezgif.com-webp-to-jpg (3)
Utrip mesta · arhitektura

Težko je najti človeka, ki se bi branil hiše z bazenom. Kaj pa, če vam povemo, da obstajajo tudi takšne hiše, ki imajo bazen kar na strehi? Da, tudi to je mogoče.

Arhitekturno podjetje Anti Reality je zasnovalo edinstveno poletno hišo s panoramskimi okni in bazenom na strehi. Enoetažna zgradba ponuja 85 kvadratnih metrov prostora.

Hišo trikotne oblike so si ustvarjalci zamislili na obalnem območju z visokimi temperaturami in dih jemajočim razgledom. Razdeljena je na dve glavni enoti: bivalni prostor in streha. Notranjost zajema tri manjše prostore – kopalnico, kuhinjo in spalnico, ki jih je po želji mogoče obdati z ovalnimi stenami ali pa ustvariti odprt prostor.

Ekipa arhitektov je v prvi vrsti želela ustvariti zgradbo, ki bi zagotovila neposreden stik s čudovito naravo. Z njo ciljajo predvsem na ljudi, ki iščejo pribežališče, v katerega se bi zatekli med poletno sezono in ob vikendih.

Del stavbe, ki vzbuja največ pozornosti, je z gotovostjo njena streha, ki jo je mogoče preobraziti v bazen. Količino vode v rezervoarju je potrebno upravljati s pomočjo drenažnega sistema. Voda svojo pot do jaška nadaljuje po ceveh, ki so speljane skozi notranjost stavbe.

Galerija – Poletna hiša z bazenom na strehi

Poletna hiša z bazenom na strehiOdpri galerijo

Bedrock House na Krku Bedrock House: vila na hrvaškem otoku Krk, ob kateri ti bo zastal dih Neuhaus Kolodvorska Neuhaus: takšen luksuzni hotel bo zrasel na Kolodvorski v Ljubljani 5 hisk za drobiz 5 hišk, ki bi jih lahko zgradil za drobiž Volvo-Living-Seawall-0-Hero Volvo je izdelal 3D-morski zid, ki rešuje morje pred onesnaževanjem · ·