fiat-126p-tom-hanks-carlex (1)
Utrip mesta · mobilno

Tom Hanks ne samo, da je svetovna velesila Hollywooda, ampak ima tudi zelo dober smisel za humor na svojem Twitter računu. Nekajkrat je poziral poleg starega Fiata 126p in se pri tem navduševal nad svojim ‘novim’ avtomobilom. Slednjega niso spregledali v poljskem mestecu Bielsko-Biała, kjer so znamenitega “pičipokija” tudi vrsto let izdelovali.

Celoten projekt ima dobrodelno noto, saj so z izdelavo unikatnega Fiata 126p in z omembo Toma Hanksa zbirali sredstva za tamkajšnjo pediatrično bolnišnico. Prepričani smo, da tako izvirnega in dodelanega poljskega Fiata še nikoli niste videli in ga po vsej verjetnosti tudi nikoli ne boste. Smisel za detajle je naravnost neverjeten, saj se je predelovalec tako potrudil, da je notranjost polna gumbov in ročic, ki so taki, kot da bi jih vzeli s pisalnega stroja. Slednje zgolj za to, ker je gospod Hanks poleg vsega drugega tudi strasten zbiratelj pisalnih strojev. Notranjost je dodelana in v celoti oblečena v usnje in nemogoče je spregledati napis “Bielsko-Biała for Tom Hanks”. Poljaki so na poljski Fiat še kako navezani, saj ima prav vsak izmed njih anekdoto na račun Fiata 126p. Kdaj točno bo gospod Hanks prevzel svojega lepotca, žal še ni znano, a če sklepamo po našem navdušenju, mu bo avtomobil zagotovo všeč.

PREBERITE ŠE: EDEN IN EDINI – PROTOTIP FIAT 550 ITALIA S FERRARIJEVIM V8 MOTORJEM

Galerija slik: Poljski Fiat

Fiat 126pOdpri galerijo
Jaguar E-Pace Jaguar E-Pace: avtomobil, ki bo vzbudil prav vse čute Zarooq Sandracer, mašina za brezpotja Zarooq Sandracer: mašina za brezpotja ZUS: pametni nadzornik pnevmatik ZUS: pametni nadzornik pnevmatik Aston Martin Valkyrie Aston Martin Valkyrie: superšportnik naravnost iz Valhalle · · · ·