6. julij je mednarodni dan poljubljanja
V zraku · buzz buzz

Danes je mednarodni dan poljubljanja, proslavite ga vsaj z enim. Naj bo prvi, uradni ali strasten, da bo le sladek.

Se spomnite svojega prvega poljuba? Je bil to, kar ste pričakovali, ali ste bili preveč živčni, da bi si zapomnili? Kakorkoli, vedno je čas za ‘popravni izpit’. Še posebej pa danes, ker je 6. julij mednarodni dan poljubljanja!

ZAKAJ SE POLJUBLJAMO?

Velik del znanstvene literature namiguje, da se poljubljanje razvilo kot pomoč pri izbiri primernega partnerja. Izmenjava vonjev in okusov lahko sproži nezavedne mehanizme, ki nas vodijo pri odločanju o tem, ali bomo s poljubom nadaljevali ali ne, poljub pa naj bi veliko povedal tudi o partnerjevi predanosti in genetski kompatibilnosti.

KAKO VEŠ, DA TE NEKDO ŽELI POLJUBITI?

Najboljšo metodo je predstavil umetnik David D’Angelo: fantje, ženski popravite lase. Intimna gesta vam bo povedala, ali je ženska zainteresirana ali ne. Če se bo ženska zdrznila, potem ste dobili zeleno luč.

KAKO POLJUBLJANJE DOJEMAJO ŽENSKE IN KAKO MOŠKI?

  • Ženskam je poljubljanje pomembnejše kot moškim.
  • Ženske se osredotočajo na zobe moških in njihovo higieno.
  • Moški vidijo poljubljanje kot uvod v spolni odnos.

Galerija: Strastni poljubi, ujeti v objektiv

Strastno poljubljanje skozi fotografijoOdpri galerijo
BeFunky Collage1 So to najbolj bizarne igrače na svetu? SamsungCola2 V Coca-Coli je zamrznil iPhona in Samsunga. Bosta preživela? d3e7d0f31734836fb5acf8271631aac3 Tisti, ki nosijo barvite nogavice, so uspešnejši in bolj priljubljeni 50880_Kuanglong-Zhang Najboljše iPhone fotografije 2017 · · · ·