Vedno - oblikovno zadržan - a vseeno klasika! Volkswagen Polo
Utrip mesta · mobilno

Volkswagnov polo je zagotovo kralj mesta, saj so ga dosedaj izdelali že v 14 milijonih primerkov. Avtomobil, priljubljen tudi pri Slovencih, je tokrat doživel rahlo “plastično operacijo” nekje v sredini modelnega cilka ter s tem pridobil še kakšno leto.

Je že tako, da pri Volkswagnu stavijo na precej konvencionalne oblikovne poteze, ki pa vsekakor prinašajo oblikovno večletno všečnost modelov. Z designom je tako, da v kolikor je preprost, nikoli ne bo postal kičast in prav to zgodbo potrjuje Volkswagnov polo, ki kljub svoji izjemni navidezni resnosti vedno znova preseneča z dejstvom, da je enostavno všečen.

Poleg rahlega zunanjega likanja gubic, ki se odraža predvem v novi optiki avtomobila, ki je seveda v led tehnologiji ter nekaterim drugim malenkostim, kot so novi prednji in zadnji odbijač, so polu dodali kopico elektronskih pomagal ter ga tako aktualizirali ter v nekaterih pogledih celo postavili pred konkurenco. Novi polo tako premore celo eletronski sistem “Front Assist” z mestno funkcijo zaviranja v sili ter sistemom za vzdrževanje varne razdalje ACC.

Polo je dobil tudi nekaj “sladkorčkov” na področju zabavne eletronike, ki jo je podedoval od svojega starejšega brata – golfa.

Pri motorjih so v novi polo vdahnili predvsem predznak zelenega in okolju ter mestu prijaznega. Vsi novi poloti tako pod motornim pokrovom skirvajo motor z oznako EU 6 ter premorejo funkcijo Start & Stop.

Ob začetku prodaje pri družbi Volkswagen napovedujejo poseben model “polo fresh“, ki naj bi postregel s posebno širokim naborom dodatne opreme, ki bo razvajala kupce.

Vedno - oblikovno zadržan - a vseeno klasika! Volkswagen PoloOdpri galerijo

Track-N-Go Ko avtomobil postane snežni tank detroit Avtomobili prihodnosti – Detroit Auto Show 2014 sway-5 Trikolesni električni skuter Sway 2014_volkswagen_bulli_concept Nov »hipi« kombi – Volkswagen Microbus · ·